Bătrâni lăsați fără economii. Păcăliți de un fals medic!

Un tânăr din Gorj a reușit să păcălească șapte bătrâni prin metoda „Accidentul”. Bărbatul ar fi acționat la pont, iar metoda era una destul de simplă. Își suna victimele, se dădea drept medic și le cerea sume importante de bani pentru rudele lor care aveau nevoie urgentă de intervenții chirurgicale. Așa a reușit bărbatul să strângă, în câteva luni, peste 130 de mii de lei, până când a fost prins de polițiști.

Ionel D. are 30 de ani și este din Târgu-Cărbunești. Bărbatul locuiește fără forme legale în municipiul Brăila, fiind cunoscut cu antecedente penale.

Gorjeanul se află în arest preventiv încă de la Crăciun. Printre ultimele victime ale bărbatului se numără și o femeie de 75 de ani din județul Galați. Bătrâna a primit un telefon, în toiul nopții, prin care era anunțată că fiica sa se află în spital, iar medicii au nevoie de bani pentru a o salva. „El spunea că e doctor acolo la spital și dacă nu îi dau banii, moare fata. Pe la 5 dimineața a venit un bărbat trimis de el și i-am dat banii”, a povestit victima. Bătrâna și-a dat toate economiile din casă, undeva la 20 de mii de lei.

Așa au procedat și alte șase victime. „În sarcina inculpatului s-a reținut că în perioada iulie-decembrie 2019, a încercat ori a indus și menținut în eroare 7 persoane vătămate, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea rănirii grave, ca urmare a unor accidente casnice, a diferitelor lor rude sau cunoștințe, convingându-le astfel să-i remită diferite sume  de bani în lei (70.000 lei) și euro (11.200 euro), pretinse pentru a servi la finanțarea îngrijirilor medicale ori intervențiilor chirurgicale de care respectivele persoane ar fi avut nevoie, susțineri care în mod evident nu corespundeau realității”, potrivit datelor din dosarul cauzei.

Gorjeanul le-a cerut judecătorilor să fie plasat în arest la domiciliu, spunând că vrea să achite o parte din prejudiciul creat. A precizat că are niște autoturisme pe care vrea să le vândă, dar acest lucru este dificil de realizat din penitenciar, iar mama sa are o microfermă și îl va sprijini financiar.

Tribunalul Galați i-a respins definitiv solicitarea, bărbatul fiind cunoscut cu antecedente penale. „Inculpatul D.I. este cunoscut cu multiple condamnări anterioare, în special infracțiuni contra patrimoniului (printre care și infracțiuni de înșelăciune având același mod de operare), din executarea ultimei pedepse fiind liberat condiționat la data de 27.02.2017 cu un rest neexecutat de 25 de zile”, a reținut instanța din Galați, care a dispus, zilele trecute, ca bărbatul să rămână și de acum încolo după gratii.

Gorjeanul riscă până la cinci ani de închisoare, fiind trimis în judecată pentru șapte infracțiuni de înșelăciune.

Vizualizări: 2,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: