Mită de 50.000 de euro

Un bărbat a fost reţinut de DNA pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant când i-a dat unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională 50.000 de euro, pentru a aproba plata unui contract prin care compania cumpăra un teren. El i-ar fi promis reprezentantului companiei 200.000 de euro, iar suma dată era un avans.

Potrivit DNA, procurorii Secţiei de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru dare de mită.

"În perioada 28 aprilie - 11 mai 2020, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren", arată DNA.

Luni, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 de euro din suma promisă, fiind prins în flagrant de procurori.

Marţi, el va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vizualizări: 2,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: