Bătrânii din Scoarţa, tâlhăriţi de un consătean

Persoanele în vârstă care locuiesc singure au fost ţinta unui bărbat din Scoarţa, care este acum cercetat pentru furt calificat, tâlhărie şi violare de domiciliu. Una dintre victime a fost cea care l-a dat pe mâna poliţiei. Bărbatul i-a intrat în locuinţă să-i fure bani şi după ce s-a luptat cot la cot cu infractorul, femeia a anunţat imediat poliţia. Oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar apoi l-au prezentat Parchetului de la lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, care a dispus 29 de zile de arest.

Constantin Pitea are 49 de ani şi locuieşte pe raza localităţii Scoarţa. În urmă cu două zile bărbatul a intrat în locuinţa unei bătrâne de 77 de ani din aceeaşi localitate şi prin violenţă i-a sustras suma de 100 de lei. Nu e prima dată când bărbatul intră în casă, peste tanti Tatiana, însă de această dată bătrâna nu s-a lăsat uşor prădată şi, după ce s-a luptat cu bărbatul, a anunţat poliţia. „Eu sunt singură. Locuiesc într-o casă mai departe, cam izolată, şi nu am pe nimeni cu mine. El a mai intrat peste mine în casă şi mi-a furat banii. Acum a venit din nou. M-a îmbrâncit şi am sărit şi eu la el să mă apăr. Am ţipat şi m-a auzit o soră de a mea care stă mai departe şi a venit. El a fugit, dar am sunat la poliţie şi l-au prins”, a povestit Tatiana Petic.

Poliţiştii l-au identificat imediat pe suspect şi au stabilit faptul că, în perioada august 2009-mai 2010, a pătruns fără drept, pe timpul nopţii, în locuinţele a trei părţi vătămate, persoane în vârstă, care locuiau singure pe raza comunei Scoarţa. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Suspectul susţine că el a mers la bătrână să recupereze o sumă de bani pe care i-o împrumutase acum ceva timp şi mai mult decât atât se plânge de faptul că a fost lovit de bătrână: „Eu am împrumuta-o de bani şi am fost să-i iau înapoi. Dar ea a sărit la mine m-a bătut şi m-a tăiat pe faţă cu un cuţit. Nu ştiu de ce m-au arestat pe mine”.

Atât Constantin Pitea cât şi victima acestuia Tatiana Petec au fost conduşi la Serviciul de Medicină Legală pentru ca specialiştii să le constate urmele agresiunilor.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: