Bătrânii, instruiţi să se apere de infractori

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului (furturi din locuinţe, furturi din buzunare şi genţi, tâlhării,înşelăciuni), reprezintă o prioritate a poliţiştilor I.P.J. Gorj în anul 2011, întrucât sunt fapte care prin producerea lor creează o stare de nesiguranţă, de disconfort, multor membri ai comunităţii. Având în vedere că o categorie mai vulnerabilă din punct de vedere al victimizării este constituită de persoanele vârstnice, poliţiştii desfăşoară zilnic acţiuni de informare.

 Astfel de acţiuni s-au derulat şi ieri, 20 iunie. Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Gorj s-au întâlnit cu persoanele vârstnice din Tg. Jiu. Întâlnirile s-au desfăşurat la Clubul Vârstei a III-a - Debarcader, Clubului Vârstei a III-a - Mioriţei şi Clubului Pensionarilor din Parcul Central al municipiului Tg-Jiu.

Poliţiştii au discutat cu cetăţenii aspecte legislative referitoare la infracţiunea de furt din locuinţă, tâlhărie etc., şi le-au adresat recomandări pentru prevenirea victimizării, fiind cunoscut faptul că, în majoritatea unor astfel de cazuri, infractorii îşi aleg victimele din rândul persoanelor de vârsta a treia. De asemenea, au fost prezentate aspecte legate de protecţia locuinţelor şi imobilelor precizându-se faptul că, în multe cazuri, infracţiunile de furt din locuinţă au avut drept cauză favorizantă neatenţia proprietarilor.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: