Bazin de înot şi ştrand pentru localnicii din Stejari

Cetăţenii comunei gorjene Stejari vor avea unde să se bălăcească în zilele toride de vară. Administraţia locală a iniţiat demersurile în vederea realizării unui bazin de înot şi a unui ştrand. Investiţia se ridică la peste 1 milion de euro, bani guvernamentali pe care primarul Robert Păiuşi speră că îi va obţine.

Autorităţile locale din Stejari şi-au propus să construiască un bazin de înot acoperit, dar şi un ştrand. În acest sens, au înaintat o solicitare de finanţare la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Primarul Robert Păiuşi a explicat de ce doreşte realizarea unor astfel de obiective în comună. „În momentul de faţă, pe CNI, suntem prinşi pe lista de sinteză pentru un proiect de peste 1 milion de euro, ce prevede realizarea unui bazin de înot şi a unui ştrand. Am optat pentru o astfel de investiţie pentru că pe raza a 80 de km nu există niciun ştrand. Şi în afară de cel de la Ţicleni sau cele de la Târgu Jiu sau Craiova, nu avem în zonă un alt ştrand la care tinerii să meargă, să se simtă bine. Avem un studiu de fezabilitate realizat, ştrandul va arăta precum cel de la Rovinari”, a declarat Robert Păiuşi, primarul comunei Stejari.

Înainte ca proiectul să fie supus analizei în vederea obţinerii finanţării, administraţia locală trebuie să transmită documentele privitoare la amplasamentul pe care va fi realizată investiţia. Autorităţile locale spun că aici au întâmpinat ceva probleme, pentru că primăria va trebui să cumpere un teren. Consiliul Local a aprobat o hotărâre în acest sens. „Am identificat un teren pe care să-l achiziţionăm. Am făcut toate demersurile care ţin de noi. Nu putem cumpăra un teren fără evaluator. Vom afla în viitorul apropiat preţul estimat de evaluator şi sperăm să ne înţelegem cu proprietarul respectiv în ceea ce priveşte preţul. Nu putem realiza investiţia oriunde. Este necesar să existe reţele de apă, canalizare, iluminat şi singura zonă în care le avem pe toate este centrul comunei, iar aici nu avem foarte multe proprietăţi care să permită, ca şi suprafaţă, să executăm lucrarea”, a explicat primarul comunei Stejari.

Autorităţile locale spun că ambele obiective vor fi administrate de către primărie.

Vizualizări: 2,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: