Bazinul de înot de la Târgu Jiu, departe de finalizare

Lucrările la bazinul acoperit de înot de la Târgu Jiu au avansat în toamnă, dar sunt departe de finalizare. Noul bazin va fi amenajat în incinta vechiului Ştrand Municipal, dar nu pe locul acestuia, ci pe o porţiune mai mică din curtea acestuia în care se afla un părculet cu brazi.

Noul bazin de înot acoperit care se construieşte la Târgu Jiu este încă departe de finalizare. Amenajat într-un colţ din amplasamentul vechiului Ştrand Municipal, acolo unde înainte se aflau un părculeţ cu brazi, bazinul se află acum în perioada de montare a grinzilor de la acoperiş.

Deşi este greu de crezut că bazinul va putea fi finalizat într-un an, atât cât s-a dat termen de execuţie, având în vedere în ce stadiu se află în acest moment, primarul Marcel Romanescu este totuşi optimist şi consideră că că proiectul respectă planul de execuție și se va finaliza până în vara anului 2022. „Se montează grinzile care vor susține acoperișul bazinului acoperit, de înot. Acestea vor da o formă specială construcției care este un obiectiv destinat în special elevilor din Târgu Jiu. Este un bazin didactic în valoare de 2 milioane de euro, cu finanțare de la CNI. Urmează ca și vechiul ștrand să fie reabilitat cu bani de la bugetul local, anul viitor”, a declarat edilul-şef din Târgu Jiu.

Conform planului, acest bazin ar trebui finalizat în vara anului 2022 şi inaugurat în luna august. Dacă se vor respecta aceste termene bazinul ar putea fi funcţional din toamna anului viitor. Chiar dacă acoperişul acestuia începe să prindă contur şi se lucrează și în perioada de iarnă, pentru că temperaturile permit acest lucru, mai este destul de mult de lucru pentru că astfel de construcţii au nevoie de dotări speciale.

Având în vedere experienţa cu stadionul, care a stat mai bine de doi ani închis pentru că nu existau căi de acces, gorjenii nu ar trebui să se aştepte că vor putea să înoate prea curând în noul bazin.  

Galerie foto




Vizualizări: 1,573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: