Bebe Ionică: Demiterea a fost o surpriză

Social-democratul Bebe Ionică a fost luat prin surprindere de decizia guvernului Cioloş de a-l demite din funcţia de secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Acesta a declarat la un post de radio local că primise asigurări din partea tehnocraţilor că îl vor păstra pe post după care, în Ajunul Crăciunului, a aflat că este schimbat. Speră acum că noul ministru îi va da un loc de muncă tot prin minister, dar nu ar spune nu nici unei eventuale candidaturi la parlamentare pe listele PSD.

Rep.: A fost o surpriză demiterea sau vă aşteptaţi la acest gest?

B.I.: Pentru mine a fost o surpriză pentru că de fiecare dată, în toate discuţiile premergătoare pe care le-am avut până la data de 24 decembrie, când a apărut în Monitorul Oficial, până în ziua respectivă aveam toate asigurările că vom continua, că am făcut treabă, lucruri din astea, deci a fost o surpriză.

Rep.: Vi s-a reproşat ceva, s-au invocat anumite motive?

B.I.: Nu a fost nici un motiv, nu am avut nici un dialog pe tema asta, ca să ştiu motive. Probabil s-a dorit o nouă echipă şi eu nu fac parte din echipa respectivă Oricum pentru mine a fost o surpriză şi încerc să gestionez lucrurile, am foarte multe lucruri de predat, sunt tone de hârtii pe aici, proiecte la care am lucrat în toţi anii aceştia.

Rep.: Ce planuri aveţi pentru 2016?

B.I.: Nu am nici un fel de plan pentru că în momentul în care am îmbrăţişat această ideea de a fi aici secretar de stat, prin 2013 când se punea problema nominalizării mele ca ministru am spus că eu mă simt bine pe funcţia pe care lucrez. Simt că sunt împlinit în ceea ce fac şi nu m-am gândit nicio secundă ce se va putea întâmpla după aceea. Nici colegii nu mi-au zis nimic despre o eventuală demitere, nu mi-au spus că ar fi bine să-mi caut, să mă orientez, poate chiar domnul ministru o să-mi ofere ceva.

Rep.: Luaţi în calcul o eventuală candidatură la parlamentare?

B.I.: Probabil că vom sta de vorbă, acum am şi timp mai mult. Dacă echipa gândeşte că m-ar putea folosi printr-o zonă, pe undeva, cu multă plăcere.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: