Bebeluşa abandonată rămâne „neinteresantă” pentru mama sa

Femeia din Craiova care la începutul lunii a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă în spitalul de la Rovinari nu doreşte să îşi ia copilul acasă. Identificată de poliţişti, craioveanca de 36 de ani a fost adusă la maternitate pentru a-şi recunoaşte copilul, dar a menţionat că nu doreşte să-l ia şi acasă.

Mama este una dintre ţigăncile care se plimbă cu căruţele prin satele Olteniei şi, în consecinţă, nu are un domiciliu stabil, dar mai are, în schimb, alţi nouă copii. Pentru că nu are nici un act de identitate valabil, autorităţile nu pot să înregistreze nici naşterea Mariei, aşa cum au botezat-o cei de la spital, cadrele medicale de aici fiind şi cele care au avut grijă de fetiţă în tot acest timp. Femeia mergea  cu căruţa pe drumul european ce duce la Filiaşi atunci când a fost identificată de oamenii legii şi adusă la spital pentru a clarifica problemele pe care le are.

„Mama a fost adusă de către poliţişti aici la noi la spital, după ce a fost identificată. Mai avea cu ea încă trei copii, i-am ţinut pe toţi o noapte întreagă aici, dar dumneaei nu a dorit sub nicio formă să îşi ia copilul acasă. Acum trebuie să meargă la Craiova să îşi facă un act de identitate valabil şi de abia apoi să revină la noi pentru ca să putem înregistra oficial naşterea. E o procedură care mai necesită timp. Până atunci fetiţa rămâne sub supravegherea noastră. Avem tot ce ne trebuie pentru a avea grijă de ea aşa cum e normal, mai ales că şi cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj au venit şi ne-au ajutat şi cu hăinuţe şi cu lapte praf. Am înţeles de la dumnealor că după ce se înregistrează naşterea fetiţa va fi transferată la Craiova, pe raza localităţii de domiciliu a mamei şi de abia după aceea cei interesaţi să o adopte, şi nu sunt puţini din ce mi-am dat seama, vor putea să înceapă procedurile respective”, spune directorul spitalului din Rovinari, Robert Calotescu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: