Becali face legea… între Nilă ş Cruduţa

Am trăit s-o văd și pe asta! Gigi Becali pe post de  specialist în drept, care dă indicații cum să se facă legile României. Când am auzit că Becali a intrat în parlament m-am amuzat pe motiv că o să avem parte de distracție 4 ani de zile. Așa și-a început cariera de parlamentar român, plimbându-se cu mâinile la spate și cu pieptul bombat în hainele scumpe la patru rânduri de nasturi și spunând tuturor că lui îi place luxul. Părea dintr-o altă lume și din când în când ne mai puteam amuza și noi. Credeam că intrarea în Parlament a fost un moft de om bogat care odată satisfăcut își vede de treburile sale. Nici vorbă! Îi place atât de mult noua lui calitate de legiuitor, încât s-a băgat în comisia juridică a Camerei Deputaților, acolo unde toate legile primesc sau nu aviz pentru a se duce în plen. După cum toată lumea știe și o recunoaște și el, personajul nu are decât studii medii  care, e drept, i-au permis să facă o căruță de bani, dar nu l-au scăpat de grobianism.

Credeam că-și va vedea de lungul nasului și va sta cuminte în banca lui când se discută chestiuni juridice. Ţi-ai găsit! Dăunezi l-am văzut la televizor, într-o vervă de zile mari, militând pentru o aberație legislativă susținută de actuala putere parlamentară: introducerea obligativității prezentării probelor din dosarul penal al unui parlamentar atunci când procurorul cere aviz pentru arestarea lui. Susținea sus și tare că e obligatorie prezentarea de probe în Parlament, deși acest lucru ar echivala cu transformarea forului legislativ într-o instanță de judecată. Cu Gigi în Parlament suntem siguri că nu vom mai vedea nici un parlamentar arestat. El nu se sfiește să-și dea cu părerea despre legile țării, așa cum își dă cu părerea despre Cruduța sau despre Nilă, și nu are probleme cu neclaritățile sau îndoielile pentru că la el, la palat, cine mișcă, mişcă mort.

Ferice de cel ce nu se îndoiește de nimic și crede că le știe pe toate. Vizibil deranjat de colegul său de partid, fostul premier Petre Roman, prezent în aceeași emisiune, a trebuit să înghită în sec și să aștepte să vorbească după juristul  Becali care nu s-a sfiit să vorbească peste toată lumea. Măcar nu a împrumutat obiceiul șefului său de partid de a chiuli de la ședințe. În privința asta este  de o conștiinciozitate păguboasă; nu lipsește nici măcar un minuțel! Becali nu are destulă minte și nici destulă educație ca să poată să prindă din zbor măcar comportamentul decent care-i stă bine unui oficial al statului român și nici nu este el de vină. De vină sunt liberalii care l-au cooptat fără jenă în partidul lor și electorii care l-au făcut coleg cu Iorga, Brătienii, Argetoienii și alți oameni mari ai acestei țări încăpută pe mâna te miri cui.

Crin Antonescu, după toate exhibițiile lui Becali prin Parlament sau pe la televizor, toate făcute în calitatea sa oficială , ar trebui să iasă public și să-și dea câte o palmă. Până acum, și nu este decât începutul mandatului pentru Becali, ar trebui ca Antonescu să umble numai cu obrajii juliți! Păi să nu-i înțelegi pe Chiliman și pe Tăriceanu că vor să plece din PNL?

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: