Beneficiile consumului de ciuperci

Consumul de ciuperci aduce beneficii importante organismului uman, spun cercetătorii. Astfel, introduse in alimentaţia zilnică, ciupercile pot preveni apariţia unor afecţiuni grave, cum este cancerul mamar, anemiile, oboseala cronică, asteniile sau diferite boli provocate de slăbirea sistemului imunitar.

Ciupercile conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Ciupercile sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Mai mult, spre deosebire de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat, procesul de digestie necesitând un consum mult mai mic de energie din partea organismului.

Ciupercile, leac împotriva cancerului de sân

Cancerul de sân poate fi prevenit prin consumul zilnic de ciuperci, spun cercetătorii de la Universitatea Perth din Australia. Astfel, femeile care aleg să mănânce frecvent ciuperci reduc cu 64% riscul de a se îmbolnăvi de cancer mamar. Specialiştii susţin că şansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Potrivit studiilor, ceaiul verde şi ciupercile scad cu 90% posibilitatea îmbolnăvirii de cancer de sân.

Consumul de ciuperci previne starea de oboseală şi anxietate

Anxietatea, oboseala şi stresul se pot trata şi preveni tot cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de zinc şi vitamine de tip B. Consumul a trei ciuperci zilnic reduce considerabil senzaţiile de epuizarea fizică şi intelectuală, dar şi sentimentul neplăcut de iritare şi anxietate. Totodată, ciupercile au un rol important în întărirea sistemului imunitar, ajutând, de asemenea, la reglarea tensiunii arteriale.

Cum pot fi preparate ciupercile?

Specialiştii recomandă ca ciupercile să fie consumate în stare naturală, crudă, înăbuşite, fierte sau pe grătar. Încearcă pe cât posibil să evitaţi prăjirea ciupercilor. Le poţi folosi în diverse salate, sosuri sau mâncăruri.

Atenţie! Ciupercile pot fi otrăvitoare!

Atenţie atunci când mergi să cumperi ciuperci. Este important să le cumperi doar din locurile special amenajate. În acest fel, vei evita riscul de a cumpăra ciuperci necomestibile, care conţin substanţe toxice, extrem de dăunătoare organismului.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: