Căsătoria nu mai este o prioritate pentru cuplurile moderne

Tendinţa mondială la nivel de cupluri este aceea de a se căsători cât mai târziu sau deloc. Specialiştii consideră că de vină este viaţa modernă şi agitată, stressul şi cele mai noi cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii.

Lumea s-a schimbat, ştiinţa a evoluat şi, odată cu acestea, cutumele vechi legate de instituţia familiei au avut de suferit. Şi asta se întâmplă tocmai din cauza celor mai noi cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii. Acestea au ajuns să subjuge individul, făcându-l să-şi dorească în permanenţă cele mai noi gadgeturi, ultimul tip de autoturism, o casă cât mai mare, uitând totuşi de dorinţele sufletului.

Mediul online a fost la început de un real ajutor pentru foarte mulţi oameni, pentru că i-a ajutat să îşi regăsească relaţii mai vechi de prietenie sau să întreţină mai uşor, de la distanţă, o relaţie. Însă, cu timpul, a devenit mai degrabă o fată Morgana, pentru că ne face să credem că avem sute de prieteni ce pot fi accesaţi instant printr-un clic sau apel telefonic. Însă seara, după ce lumea se linişteşte, după ce luminile se sting, patul rămâne rece şi gol.

Toate acestea au ajuns să reprezinte un joc pentru individ. Un joc ce nu se termină niciodată, pentru că mereu apare un model mai nou. Şi asta s-a simţit cel mai tare în privinţa relaţiilor de familie. Sunt foarte multe persoane singure, fără cineva alături cu care să îşi petreacă timp de calitate, cum de altfel, sunt foarte multe persoane singure în cuplu.

Priorităţile individului au fost stabilite întotdeauna de societatea din care făcea parte. Iar societatea din ziua de azi este mai sufocantă decât oricând pentru individ. Tocmai pentru că îl face să alerge  după alte priorităţi cum ar fi cariera fulminantă, maşina de fiţe, hainele şi gadgeturile scumpe în timp ce uită de suflet.

Specialiştii spuneau că pandemia va face omul să se reîntoarcă la valorile adevărate, la ceea ce are nevoie cu adevărat. Uneori, o boală poate schimba o persoană, poate şi pandemia şi-a dorit să facă asta cu societatea.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: