Berbeceanu anunță toleranță zero pentru „derbedei”

Traian Berbeceanu, seful de cabinet al ministrului de Interne, anunta ca politistii si jandarmii vor reactiona cu duritate fata de incalcarile cu violenta ale legii din ultimele zile, când au avut loc mai multe scandaluri de amploare in cartiere de romi din Brasov, Ploiești, Hunedoara si Bucuresti.

„Nu am sa va spun nici cu cat la suta au scazut infractiunile sesizate, nici cate amenzi au dat politia si jandarmeria si nici ca se actioneaza in sistem integrat. Pentru ca nu va intereseaza.

 Am sa va spun insa, simplu, ca vom fi intransigenti cu derbedeii, cu cei care sfidand legea ne sfideaza pe noi toti.

Am sa va spun, simplu, ca politistii si jandarmii sunt hotarati si determinati sa va protejeze, pe voi cei multi, impunand respectarea legii si atunci cand huliganii incearca sa provoace dezordine si haos.

Am sa va asigur ca fortele de ordine, alea prost echipate, cu logistica necorespunzatoare si fara suficiente materiale de protectie, nu vor face un pas inapoi in a-si face datoria.

Iar ‘vitejilor’ care din spatele tastaturii jignesc in mod ticalos, si ‘specialistilor’ care ne fac reprosuri si ne dau sfaturi cu privire la modul de interventie in ceea ce priveste conflictele din Hunedoara, Sacele sau Bucuresti, le spun ca tot politistii si jandarmii au fost cei care, de indata, au restabilit ordinea publica. Cu fermitate si profesionalism i-au retinut pe derbedei, chiar daca in sensul asta nu au aparut filmulete pe net.

Si da, cred ca la violenta trebuie raspuns cu violenta! Proportional”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Vizualizări: 2,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: