A ieșit din autoizolare și a primit, de Paște, o lună de arest

Un bărbat de 34 de ani, din Târgu Jiu, face sărbătorile de Paște după gratii. Ion S. a fost arestat, pentru 30 de zile, la solicitarea autorităților din Germania. De curând, el ieșise din autoizolare.

Tânărul este bănuit de comiterea unor infracțiuni contra proprietății. Mai precis, el este acuzat că, împreună cu un complice, ar fi sustras mărfuri din mai multe depozite aparținând unor societăți comerciale din Germania.

Cei doi s-au cunoscut la începutul anului 2019. Aveau firme de transport și ambii lucrau ca subantreprenori pentru două societăți importante de coletărie. Prin urmare, ei știau ce mărfuri urmau să fie depozitate, înainte de a fi distribuite, având informații și că un anumit depozit este plin de pachete la sfârșit de săptămână.

Cum gorjeanul avea cheia de la complexul de depozite, el avea sarcina să caute pachetele valoroase, în vreme ce complicele său îl aștepta în mașină, în fața halei. Acesta se ocupa de valorificarea bunurilor. Prada era vândută, în principal, prin platforma online de comerț eBay.

Veniturile obținute se împărțeau frățește. Numai într-o zi, de exemplu, cei doi au furat 69 de pachete din depozit. Vânau, în mod deosebit, produse electronice. Într-o altă zi, au sustras un vehicul de transport al serviciului de coletărie Hermes, inclusiv conținutul acestuia.

Curtea de Apel Timișoara a decis, zilele trecute, arestarea gorjeanului pentru o perioadă de 30 de zile.

Din cauza pandemiei de coronavirus, bărbatul nu poate fi încă extrădat. Predarea sa către autoritățile judiciare din Germania a fost amânată cel puțin pentru sfârșitul lunii mai.

„Dispune executarea mandatului european de arestare emis de către Judecătoria Saarbrucken din data de 14.02.2020 pe numele persoanei solicitate S.I., cetăţean român, şi predarea acesteia către organele judiciare din Germania. (...) amână predarea persoanei solicitate, până la data încetării împrejurării speciale care a determinat amânarea, respectiv sistarea transporturilor aeriene către Germania ca urmare a stării de pandemie, dar nu mai mult de 3 luni. În baza (...) dispune arestarea persoanei solicitate, pe o durată de 30 (treizeci) zile, sens în care se emite de îndată mandat de arestare preventivă. Definitivă”, a decis, pe 15 aprilie, Curtea de Apel Timișoara.

Vizualizări: 3,944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: