Berca (PD-L): Mă voi opune unor hotărâri şi fără sprijinul partidului

Eduard Berca, consilier local la Târgu Jiu, este hotărât să facă demersuri pentru efectuarea unui audit la Aparegio. Berca vrea să se verifice formula de calcul în baza căreia va fi majorat preţul apei potabile întrucât este convins că s-a operat de două ori coeficientul de inflaţie. Acţiunile sale reprezintă primul act de revoltă în Consiliul Local. Acesta a precizat că se va opune de fiecare dată atunci vor fi supuse spre aprobare proiecte care vizează cheltuieli exagerate, indiferent dacă va sprijinit sau nu colegii de partid.

Rep.: Aţi anunţat că veţi cere un audit la Aparegio. Care este motivul?

E.B: Vreau să se facă un audit la Aparegio din cauză că nu se justifică majorarea preţului apei potabile cu aproximativ 40 de procente, de la 1 septembrie. În momentul de faţă, există o formulă de calcul în care, din punctul meu de vedere, inflaţia are influenţă de două ori.

Rep.: Când veţi face primul demers?

E.B.: Primul demers îl voi face în luna septembrie, în şedinţa de lucru a Comisiei Buget - Finanţe, din care fac parte.

Rep.: Aţi discutat cu domnul Ion Popescu, directorul Aparegio?

E.B.: Am vorbit cu domnul director, dar mi-a spus că trebuie respectat contractul de finanţare semnat în urmă cu câţiva ani. În ceea ce ni s-a pus nouă la dispoziţie nu există nici un fel de acte adiţionale. Este posibil ca preţul să nu fie calculat corect, dar domnul director nu acceptă nici un fel de sugestie. Singura concesie pe care a făcut-o a fost de a nu scumpi preţul la canalizare până după punerea în funcţiune a staţiei de epurare. Acest lucru se va întâmpla în cel mult două luni.

Rep.: Domnul Daviţoiu, celălalt consilier local de la PDL vă sprijină în acţiunile dumneavoastră?

E.B.: Verbal, domnul Daviţoiu a fost de acord să cerem auditul. Urmează să avem o întâlnire de lucru şi la sediul partidului şi îl voi consulta din nou.

Rep.: Este primul act de revoltă în Consiliul Local. Veţi continua să vă opuneţi proiectelor primăriei, dacă nu veţi fi sprijinit de colegi ?

E.B.: Nu voi comenta nimic la ceea ce înseamnă concesionări pentru că acestea vor aduce bani la bugetul local, dar cu cheltuielile nejustificate nu voi fi de acord niciodată indiferent ce îmi vor spune colegii de partid. Mă voi opune anumitor hotărâri şi fără sprijinul partidului, în cazul în care acestea ne afectează pe toţi.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: