BERD-ul, reprezentat în Consiliul de Administraţie al CE Turceni

Consiliul de Administraţie al CE Turceni va avea în componenţă şi un reprezentat al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), de unde compania a luat un credit de 170 de milioane de euro pentru modernizarea grupului 6. Conducerea CE Turceni a explicat faptul că acest credit, dar şi ajutorul de stat de 36 de milioane de euro obţinut tot pentru grupul 6, îi obligă să aibă să aibă un management care să ducă compania pe profit şi că în următorii ani compania va fi condusă sub atenta supraveghere a BERD.

„Contractul de credit pentru blocul 6, ajutorul de stat pe care l-am luat acum ne obligă să ne schimbăm comportamentul. Conducerea CE Turceni, indiferent care va fi ea în viitor are de făcut faţă unor rigori care în managementul minier şi energetic de până acum nu au existat. Rigori impuse prin contractele de finanţare a modernizării şi prin contractul de ajutor de stat. Ca să vă dau o expresie a acestei schimbări trebuie să spun că contractul de finanţare a grupului 6 cu BERD-ul prevede ca în Consiliul de Administraţie să fie reprezentat şi BERD-ul. Noi ne dorim lucrul acesta şi sper ca în luna care urmează BERD să se hotărască pe cine nominalizează“, a spus directorul economic Ionel Manţog.

Acesta a adăugat că astfel s-ar asigura transparenţa şi deschiderea faţă de BERD. Acesta a menţionat că la discutarea noilor contracte colective de muncă vor trebui luate în seamă şi condiţiile impuse de BERD. Manţog a mai spus că acel contract impune un anumit nivel de profitabilitate, astfel încât cheltuielile vor fi stabilite foarte clar în funcţie de veniturile obţinute din vânzare şi producţie.

„Când o să începem negocierea la contractul colectiv de muncă trebuie să punem pe tablă condiţiile din contract, atâta producţie, atâta vânzare. Trebuie să ai obligatoriu profit. Pentru a face performanţă împreună cu aceste grupuri trebuie în primul rând să avem grijă de ele. Adică să le dăm sculele care trebuie, piesele care trebuie şi aşa mai departe, fără să facem exces, după care încercăm să împăcăm şi salariile şi numărul de personal şi aşa mai departe. Lucrul cel mai important este că de aici înainte aceste restricţii de care vorbim nu mai sunt nişte restricţii care pot fi contestate ca aparţinând conducerii executive, ci sunt în contract“, a încheiat Manţog.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: