Spitalul Judeţean vrea să angajeze 140 de persoane

Spitalul Judeţean aşteaptă decizia Ministerul Sănătăţii privind solicitarea de a debloca angajările pentru 150 de posturi. Potrivit conducerii spitalului, este nevoie de îngrijitoare, farmacişti, cadre sanitare şi mai ales medici.

Spitalele din Gorj vor face angajări în această toamnă. Conducerea Spitalului Judeţean a transmis, vineri, la Ministerul Sănătăţii o adresă prin care a solicitat deblocarea a peste 140 de posturi de medici, asistenţi şi personal auxiliar. “După o analiză atentă am considerat că ne-ar trebui 6 medici (2 medici la Unitatea de Primiri Urgenţe, un medic la Secţia de Terapie  Intensivă, un medic la Cardiologie, un medic la Neurochirurgie şi un medic la Secţia Neurologie Infantilă), un biolog, un farmacist, 74 de cadre sanitare, 35 de infirmiere şi 31 de îngrijitoare de curăţenie. Am încercat să realizăm o selecţie a priorităţilor întrucât la nivelul Spitalului Judeţean sunt secţii la care nu există nici un medic specialist: Secţia Chirurgie Vasculară, Secţia Neurochirurgie, Secţia Chirurgie Plastică, Secţia Chirurgie Toracică şi Secţia Neurologie Infantilă. Trebuie menţionat faptul, că în prezent la Secţia de Primiri Urgenţe nu există decât un singur medic specialist în condiţiile în care serviciile de urgenţă sunt foarte asaltate deoarece aici nu se impune calitatea de asigurat”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean Gorj.

La nivelul unităţilor spitaliceşti din judeţ nu s-au mai făcut angajări de peste 2 ani, cu toate că s-au eliberat posturi prin ieşirea la pensie a titularilor.

Posturi scoase la concurs în noiembrie

Conducerea Spitalului Judeţean spune că va aştepta comunicarea numărului de posturi aprobate după care se va analiza sursa de finanţare. “După ce vom afla câte posturi vor fi aprobate de către Ministerul Sănătăţii, vom vedea câte ne vom permite să le finanţăm, în condiţiile în care avem alocat pentru salarii 70% din buget. Sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să se lămurească lucrurile, iar cel mai târziu la începutul lui noiembrie posturile să poată fi scoase la concurs”, a mai precizat Constantin Pălivan.

Ministerul Sănătăţii intenţionează să scoată la concurs 3000 de posturi de cadre medicale, în întreaga ţară pentru a acoperi deficitul din spitale. “În mod normal, la nivelul judeţului ar trebui deblocate 160 de posturi, însă nu se ştie dacă se va găsi finanţare pentru ele. În spitalele noastre este un deficit foarte mare de medici şi asistenţi. Până acum oamenii au muncit foarte mult fără a cere ore suplimentare. Este normal să rezolvăm această problemă pentru că degeaba ai aparatură dacă nu ai personal”, a mai menţionat Constantin Pălivan.

„După o analiză atentă am considerat că ne-ar trebui 6 medici (2 medici la Unitatea de Primiri Urgenţe, un medic la Secţia de Terapie  Intensivă, un medic la Cardiologie, un medic la Neurochirurgie şi un medic la Secţia Neurologie Infantilă), un biolog, un farmacist, 74 de cadre sanitare, 35 de infirmiere şi 31 de îngrijitoare de curăţenie“

Constantin Pălivan, director medical

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: