Burleanu: E un compromis pe care trebuie să îl acceptăm

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat, în fața conducătorilor din Ligii 2, că finalizarea campionatului este un compromis pe care toți trebuie să îl accepte. FRF a acceptat ca Liga 2 să se încheie cu play-off între primele şase clasate şi să se îngheţe sezonul pentru restul echipelor.

Răzvan Burleanu a lăudat decizia cluburilor care au ales scenariul actual, spunând că era varianta cea mai bună și din punctul său de vedere. Şeful federaţiei consideră că acest scenariu provoacă cel mai mic nivel de nedreptate, fiind un compromis pe care trebuie să îl accepte toți, atât FRF, cât și cluburile. ”Cred că este cea mai bună decizie acest scenariu fiindcă, pe de o parte, vă dă o liniște pentru săptămânile următoare, atât pentru cei care începeți competiția, atât pentru cei pentru care nu mai jucați, iar, în același timp, salvăm prin această decizie cluburile care, altfel, dacă am fi desființat disputarea competiției, probabil nu ar fi putut și am fi avut niște mini-grupe sau o întreagă competiție ciuntită, putem spune. Din informațiile pe care ni le-ați dat, conștientizăm că nu am fi avut toate echipele gata să începem competiția, nu știu, la 13 iunie, dată pe care am vehiculat-o mai devreme. Prin urmare, această decizie, chiar dacă provoacă cel mai mic nivel de nedreptate, e un compromis pe care toți trebuie să îl acceptăm. Și noi, ca administrație, și fiecare dintre cluburile care sunt astăzi în competiție, astfel încât să susținem finalizarea pe teren a acestei competiții și, implicit, a echipelor care trebuie să meargă mai departe în sezonul 2020/2021 în acest format”, a spus Burleanu.

Pentru finalizarea Ligii 2 se va juca play-off între primele șase echipe, cele care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1, acestea urmând a intra în competiție cu punctele înjumătățite, iar restul vor rămâne în vacanță până la următoarea ediție a Ligii 2. UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: