Un fost pandur ar putea ajunge din nou în Liga 1

Fostul jucător al echipei Pandurii, Alin Buleică, este la un pas de a ajunge din nou în Liga 1. Legitimat acum la Turris, Alin Buleică a jucat la patru dintre cele șase echipe calificate în play-off-ul din Liga 2, dar speră să obțină acum cu Turris prima sa promovare din carieră.

Alin Buleică are deja experiența Ligii 1 la FC Universitatea Craiova, Petrolul, CS Turnu Severin, ”U” Cluj, Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna, dar în acest sezon este aproape să revină în prima ligă. Jucătorul originar din Craiova evoluează din vara trecută la Turris Oltul Turnu Măgurele, una dintre principalele surprize ale acestei ediții a Ligii 2, echipă care va juca în play-off pentru promovare, alături de UTA, CS Mioveni, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid.

Jucătorul oltean care a evoluat la Pandurii în perioada 2012 – 2015, îşi aminteşte că a marcat la echipa din Târgu Jiu cel mai important gol din cariera sa. Este vorba de golul prin care a deschis scorul la Braga, în victoria cu 2-0 a pandurilor, care i-a dus în grupele Europa League.

„La meciul cu Braga am dat cel mai important gol, am rămas în mintea multora cu acea reuşită. A fost o calificare istorică, Braga era echipă mare, jucase finala Europa League cu un an sau doi în urmă, am jucat degajaţi şi de aceea am câştigat. Portarul lor era la naţională dar noi nu am avut nimic de pierdut şi de aceea ne-am calificat”, a spune Buleică.

Jucătorul născut la Craiova are şi un regret legat de colaborarea cu Pandurii: faptul că nu a fost lăsat să se transfere când avea cotă şi putea juca la un alt nivel şi pe contracte superioare. „Ludogoreţ m-a vrut, din Turcia am avut oferte, din Arabia, unde s-a dus Eric. Şi de la Craiova am avut două oferte şi nu m-a lăsat Pandurii să plec. Şi peste un an m-am dus gratis la Chiajna. Acolo m-am accidentat grav şi acolo s-a cam şi terminat pentru mine Liga 1”, a mai declarat Buleică la Oltenia TV.

Alin Buleică a făcut parte din echipa celor de la Pandurii care a fost vicecampioana României şi a ajuns în grupele Europa League, în 2013.

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: