Beți la volan

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşti, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere nedorite. O atenţie deosebită a fost acordată prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul consumului de alcool.

 


În acest context, în perioada 14 -16 aprilie 2012, poliţiştii rutieri au identificat în trafic 15 de persoane care au fost sancţionate contravenţional cu amendă (cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă) şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, au fost constatate 8 infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane având o alcoolemie peste limita legală şi o infracţiune de refuz, împotrivire sau sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale.

 

Exemplificăm:

În data 14 aprilie 2012, orele 01:46, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni l-au identificat în trafic pe S.I.A., de 20 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe str. Sf. Ilie (DJ 673) Turceni, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat.

În noaptea de 15.04.2012, orele 03:55, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj l-au depistat în trafic pe H.B., de 32 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce acesta conducea autoturismul proprietate personală, pe str. Calea Bucureşti, având o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara zilei de 15 aprilie, orele 21:15, Poliţia Oraşului Turceni a fost sesizată despre faptul că pe DJ 673 Turceni, se deplasează un autovehicul al cărui şofer este sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au procedat la oprirea autoturismului, la volan fiind identificat B.M.M., de 41 ani, din comuna Borăscu, judeţul Gorj.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Turceni, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, oamenii legii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz, împotrivire sau sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prev. de art. 87, alin 5, din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.

 

În data de 16 aprilie 2012, orele 00:50, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea l-au identificat în trafic pe C.T., de 48 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea  autoturismul proprietate personală, pe DJ 662 Aninoasa, având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, orele 03:50, poliţişti ai Biroului Rutier Târgu-Jiu l-au identificat în trafic pe B.A., de 21 ani, din comuna Scoarţa, care conducea un pe str. 9 Mai din municipiu, având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 16.04.2012, orele 05:20, în timp ce acţionau pe str. 23 August, poliţiştii Serviciului Rutier l-au identificat în trafic pe D.A., de 20 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Tânărul conducea autoturismul proprietate personală, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testat cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,82 ml/l alcool pur în aerul expirat.

În după-amiaza zilei de 16 aprilie 2012, orele 16:05, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti, l-au identificat pe V.V., de 52 ani, din localitate, în timp ce acesta conducea autoturismul proprietate personală pe DC Floreşteni, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, orele 17:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu l-au depistat pe I.D.F., de 37 ani, din municipiu, în timp ce acesta conducea autoturismul proprietate personală, pe str. 23 August , având o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 ♦

În seara zilei de 16.04.2012, orele 23:00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni l-au depistat pe U.E., de 43 ani, din comuna Butoieşti, judeţul Mehedinţi, în timp ce acesta conducea un autovehicul pe DJ 674 Turceni-Ioneşti, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea acestuia cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,87 mg/l alcool în aerul expirat.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: