Beznă prin magazinele lui Sarcină! Ce urmează?

Cererea de insolvență a celei mai mari companii private din Gorj și una din cele mai renumite din Oltenia, un brand de succes până mai anul trecut, e urmată de noi vești proaste pentru omul de afaceri Nicolae Sarcină. Clienții care au dorit să treacă pragul magazinelor Succes la sfârșitul săptămânii trecute, inclusiv la benzinării, au avut surpriza să întâlnească uși ferecate sau, în puține locuri, vânzătoare care să spună că nu se mai vinde nimic.

Compania Succes Nic Com SRL, care nu a prezentat deocamdată un punct de vedere oficial cu privire la cele întâmplate, a fost însă debranșată de la rețeaua de electricitate, cel mai probabil din cauza datoriilor. Sponsorul de la Pandurii a rămas în beznă, în ciuda asigurărilor pe care omul de afaceri le dădea la sfârșitul anului trecut cu privire la depășirea cu brio a momentului greu pe care firma îl traversează.

Situația respectivă a intrat și în atenția instituțiilor statului, în special al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentată, în zecile de magazine vânzându-se sute sau chiar mii de produse alimentare de toate felurile, inspectorii trebuind să fie foarte atenți pentru ca marfa din galantare să nu se strice și, eventual, să ajungă la clienți. „Sâmbătă am aflat și eu de această situație neplăcută și am discutat cu colegii mei pentru a fi atenți la ceea ce se întâmplă cu rețeaua de magazine a firmei respective. A fost o firmă serioasă, care nu ne-a pus probleme până acum în privința calității produselor comercializate. Nefiind însă curent electric la magazine nu merg însă nici casele de marcat și, ca urmare, nu se mai vinde nimic pentru că, altfel, s-ar face evaziune fiscală. Din păcate și carmangeria firmei este în situația de a fi debranșată și acolo vorbim totuși de cantități mari de carne”, a menționat șeful DSV Gorj, Ion Iliuță.

Omul de afaceri a reușit în cele aproape două decenii de activitate ale firmei sale să își extindă rețeaua de magazine în șapte județe, Argeș, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinți, dar și municipiul București, aici funcționând peste 150 de magazine ale companiei. Declinul companiei s-a produs la sfârșitul anului trecut, după ce DIICOT și ANAF au făcut controale la grupul de firme Succes, anchetatorii vorbind de o evaziune fiscală de 7 milioane de euro.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: