Biblioteca din Ţicleni va funcţiona într-un sediu modern

Cetăţenii oraşului Ţicleni, şi mai ales tinerii din localitate, se vor putea bucura în curând de o bibliotecă modernă. Administraţia locală a alocat sumele necesare pentru reamenajarea unei clădiri aflate în paragină din centrul oraşului, unde să fie realizat un nou spaţiu în care să funcţioneze biblioteca. Lucrările vor începe luna aceasta şi vor fi încheiate până în toamnă.

Biblioteca oraşului funcţionează în prezent în cadrul Casei de Cultură, acolo unde se pregătesc şi ansamblurile folclorice din localitate. Din lipsă de spaţiu, repetiţiile se fac pe scenă, iar autorităţile vor, prin mutarea bibliotecii, să le ofere spaţiul rămas liber pentru efectuarea acestor activităţi. Prin recondiţionarea imobilului situat în vecinătatea Casei de Cultură, noua bibliotecă va fi mai spaţioasă şi mult mai modernă. „Avem de reabilitat o clădire veche, preluată de la OMV Petrom acum câţiva ani. Ca să nu se degradeze de tot, încercăm să o reabilităm, să mutăm biblioteca. Acum funcţionează în Casa de Cultură, avem trei ansambluri care fac repetiţia în Casa de Cultură şi nu avem spaţiu adecvat pentru repetiţii. Toate aceste activităţi au loc pe scenă, acolo unde cred că ar trebui să fie susţinute numai spectacole, nu şi repetiţii. De aceea vrem să reabilităm clădirea, să mutăm biblioteca, să avem spaţii de repetiţii şi orice alte activităţi în Casa de Cultură”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.       

Lucrările de reabilitare a clădirii în care va funcţiona biblioteca vor fi demarate până la sfârşitul acestei luni. „Se va face o recompartimentare, nu se umblă la plăci. Fundaţia este foarte rezistentă. Pe exterior se va izola, se va monta şi un nou acoperiş şi tot ceea ce trebuie în interior, centrală pe gaze, toalete pentru copii şi adulţi, ce este nevoie pentru o clădire nouă. Fonduri europene şi de altă natură nu s-au alocat până acum pentru oraşele mici, aşa că investiţia o realizăm cu fondurile localităţii”, a precizat primarul oraşului Ţicleni. 

Autorităţile locale vor ca în viitorul apropiat să reabiliteze şi clădirea în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie din Ţicleni. Clădirea este în patrimoniul oraşului.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: