Elevii silitori din Câlnic, premiaţi de autorităţi

Primăria comunei Câlnic îi va premia, la sfârşitul acestei săptămâni, pe elevii care vor încheia anul şcolar cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură. Consiliul Local a alocat fonduri pentru achiziţionarea a peste 100 de cărţi de lectură din bibliografia şcolară. Şi de Ziua Copilului, elevii şi preşcolarii s-au aflat în atenţia autorităţilor, fiecare primind câte un pacheţel cu dulciuri.

Elevii de la cele cinci şcoli din comuna Câlnic, care vor obţine rezultate deosebite la învăţătură, vor primi diplome şi cărţi din partea autorităţilor locale. Premierea se va face vineri la fiecare unitate de învăţământ, în cadrul serbărilor de sfârşit de an.

Primarul Dumitru Vulpe spune că va respecta tradiţia premierii elevilor silitori tocmai pentru a stimula performanţa în şcoli. „La fiecare sfârşit de an şcolar, copiii cu rezultate deosebite la învăţătură primesc diplome şi cărţi din partea primăriei. Sunt cărţi de lectură din bibliografia specifică fiecărei clase. Din situaţiile transmise de învăţători şi diriginţi, vineri se vor acorda premii I, II, III şi menţiune la aproximativ 100 de elevi de la şcolile din Câlnic, Câlnicul de Sus, Hodoreasca şi Pinoasa”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Premianţii vor primi cărţi în funcţie de locul ocupat. Astfel,  pentru premiul I autorităţile vor acorda 4 cărţi; pentru premiul II - 3 cărţi; pentru premiul III - două cărţi şi pentru menţiune câte o carte. Autorităţile din Câlnic au scos bani din bugetul local pentru premierea elevilor cu rezultate bune la învăţătură, după ce de 1 Iunie toţi cei aproximativ 250 de copii de pe raza comunei au primit câte un pacheţel cu dulciuri.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: