Firma primăriei din Berleşti îşi extinde activitatea

Gospober Prest SRL este o societate înfiinţată de primăria Berleşti încă din august 2014. La niciun un an de la înfiinţare, societatea merge foarte bine ajungând în prezent la 13 angajaţi şi posibilitatea de a desfăşura mult mai multe activităţi. Primarul localităţii, Maria Dumitraşcu, spune că îşi doreşte ca societatea să ajungă la 30 de salariaţi până anul viitor, dar şi activităţile să se înmulţească astfel încât să poată atrage fonduri europene pentru diverse investiţii pe raza comunei.

Societatea înfiinţată de primăria Berleşti merge strună, spun autorităţile locale din comună. Gospober Prest SRL a luat fiinţă în august 2014, primarul localităţii, Maria Dumitraşcu, luând această decizie pentru că avea nevoie de oameni pentru întreţinerea reţelei de apă şi canal. ”Am plecat la drum cu trei angajaţi şi acum sunt 13. Obiectul principal este de întreţinere a reţelei de apă şi canal, după care am mai angajat un şofer care să ducă elevii din comună la liceu, la Bustuchin. Apoi am înfiinţat un cod CAEN pentru construcţii şi am mai angajat trei muncitori. De când lucrăm la bloc am tot făcut angajări. Sunt foarte mulţumită de activitatea societăţii şi pe viitor am planuri mari cu această firmă”, a spus Maria Dumitraşcu, primarul din Berleşti.

Autorităţile locale din Berleşti spun că vor să atragă inclusiv fonduri europene pe această societate, astfel încât activităţile să fie din ce în ce mai diverse şi să dea de muncă tinerilor din comună. „Acum lucrăm la un proiect prin care să o dotăm cu o buldocupă. Avem deja autograder, microbuz, motocoasă, generator. Este foarte important să avem utilaje, cu ce munci. Salariaţii sunt oameni serioşi şi îşi fac bine treaba. Le dau minimul pe economie, iar la cei care lucrează în construcţii le dau şi bonuri de masă. Am ajuns la concluzia că este mult mai ieftin şi lucrările sunt mult mai de calitate decât atunci când le faci cu o altă firmă”, spune primarul din Berleşti, Maria Dumitraşcu.

Angajări

În prezent, Gospober Prest SRL lucrează de zor să finalizeze blocul primăriei în care se va muta din toamnă sediul administrativ şi în care va funcţiona şi o mică făbricuţă de lapte. ”Blocul este aproape finalizat, până la 1 august eu zic că e gata. Chiar în acest week-end toţi funcţionarii din primărie vor da o mână de ajutor constructorilor la curăţenie. Ne-am mobilizat cu toţii şi vrem să terminăm cât mai repede. Făbricuţa o vom înfiinţa tot pe societate. Vom face o asociaţie cu toţi producătorii de lapte din Berleşti şi vom vedea la vremea respectivă”, a spus primăriţa. Cât priveşte angajările, primarul spune că în ultima şedinţă de Consiliu Local s-a decis angajarea a încă trei muncitori. ”Avem trei posturi de muncitori şi calificaţi şi necalificaţi. Am angajat deja unul şi restul îi vom angaja. Principala condiţie este să fie din Berleşti”, a spus primăriţa.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: