Bilanţul primelor 7 luni: firmele gorjene fentează statul

Societăţile comerciale din Gorj continuă să fenteze statul. Aproximativ 35 de milioane de lei este suma de bani pe care inspectorii fiscali au reuşit să o recupereze din obligaţiile datorate de către firmele gorjene. Cele mai multe societăţi cu deficienţe sunt din domenii precum comerţul cu amănuntul, cu autoturisme sau lucrări de construcţii.

De la începutul anului şi până în prezent aproximativ 2000 de societăţi comerciale din Gorj au fost verificate de către inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. „În primele şapte luni ale acestui an, în vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de contribuabili, precum şi în vederea descoperirii şi combaterii acelor acte de şi fapte de evaziune fiscală, structurile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj au efectuat acţiuni de inspecţie fiscală la 1762 de contribuabili şi au atras la bugetul consolidat sume suplimentare de 34.816.000 de lei”, a precizat Luminiţa Penciu, Purtător de cuvânt DGFP Gorj

Amenzi de un milion de lei

Pentru neregulile constate au fost aplicate amenzi contravenţionale de peste un milion de lei, iar zeci de societăţi comerciale sunt urmărite penal pentru prejudiciul creat la bugetul de stat. “Inspectorii fiscali, au fost aplicat amenzi contravenţionale în valoare de peste un milion de lei, pentru deficienţele constatate şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 75 de sesizări penale pentru un prejudiciu de 6.566.000 lei”, a spus purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj

Domeniile care deţin cea mai mare pondere în ceea ce privesc deficienţele sunt: fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare, comerţul cu amănuntul în magazine ce comercializează produse alimentare, băuturi  şi tutun.

Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj vor continua să efectueze astfel de verificări în vederea combaterii evaziunii fiscale.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: