Bîrcă, Bălu şi Ardeiu nu pot pleca la USL

Cei trei primari de la PD-L, care au susținut candidații USL la alegerile parlamentare și care roagă conducerea să-i excludă, nu vor putea pleca din partidul condus de Vasile Blaga. Președintele PD-L a declarat într-o întâlnire cu jurnaliștii gorjeni că a găsit metoda de a-i pedepsi pe primarii trădători: nu-i va exclude pentru a le oferi astfel șansa de a trece la USL. Întrebarea oportună vine din partea primarilor: PD-L a pierdut alegerile sub conducerea lui Blaga, de ce nu-și dă demisia?

Trei primari gorjeni care și-au obținut funcțiile pe listele PD-L au ajutat candidații USL la alegeri. Este vorba despre Ion Bîrcă-Turburea, Dănuț Bălu- Fărcășești și Marian Ardeiu- Samarinești. Aceștia își doreau ca în urma trădării lor să fie excluși, având astfel drumul liber spre USL. Lucrurile nu vor sta așa. 

Comunitatea locală, pedepsită pentru trădarea primarilor

Vasile Blaga spune că primarii care au trădat vor avea viață grea de acum înainte în Consiliul Local, consilierii fiind obligați să voteze împotriva proiectelor primarului. În acest fel va fi blocată activitatea primăriilor, iar de suferit vor avea comunităţile locale.

Blaga nu le va face primarilor plăcerea de a-i exclude din partid. „Nu sunt de acord pentru ca unul sau altul dintre primari, care s-au afișat pe materiale promoționale și care au luptat împotriva noastră, să nu mai fie susţinuţi de partid, pentru că sunt metode mult mai aspre de a-l pedepsi, decât să-l dai afară. Pur și simplu îl ții și ai alt candidat și nu-i susții proiectele în Consiliul Local. I-aș pedepsi mult mai rău decât să-i dau afară din partid, ar fi veseli pentru că ar trebui să plece la USL. Mi-aș găsi mâine dimineață contracandidat și i-aș toca de mâine dimineață până la alegerile din  2016 ca să simtă să mai trădeze pe cei care l-au ajutat”, a precizat Vasile Blaga.

Bârcă: Blaturile lui Blaga şi Ruşeţ au distrus partidul

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, este deranjat de declarațiile dure ale președintelui PD-L. Acesta spune că Blaga nu e în măsură să vorbească urât despre el în condițiile în care el a intrat în Parlament cu chiu cu vai la redistribuire. Mai mult, Bîrcă spune că partidul a fost adus în această situație de Blaga, care refuză să plece din fruntea formațiunii politice. „Am auzit că a vorbit urât despre mine. Eu avertizez că nu au ce să-mi facă. Dacă e așa, rămân în PD-L, dar fac politica comunei mele și comuna mea l-a ales deputat pe Scarlat Iriza și senator pe Toni Greblă. Blaturile lui Blaga și Rușeț au adus partidul în situația în care este acum. Ei și-au bătut joc de partid. Trebuia să-și dea demisia, abia a obținut un post la redistribuire”, a declarat primarul Bîrcă.

Primarul din Turburea mai spune că dacă consilierii PD-L din comuna sa vor vota împotriva proiectelor lui atunci va schimba din funcție pe viceprimarul Ion Popovici. “În secunda doi schimb viceprimarul. Consilierii au ieșit pentru că a candidat Bîrcă. Eu m-am descurcat și când aveam doi consilieri”, a spus Bîrcă.

SURSE

Potrivit unor surse din PD-L Gorj, la şedința de analiză a partidului a fost un schimb de replici dur între Dan Vâlceanu, Ion Rușeț și Ion Fugaru. De asemenea, se pare că Vasile Blaga a cerut ca din Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) a PD-L să facă parte oameni dispuși să facă opoziție serioasă USL.

ECHIPĂ

Ion Cupă a preluat vineri şefia PD-L Gorj, dar nu se ştie cu ce echipă. Echipa cu ajutorul căreia va conduce în următoarele luni deputatul Ion Cupă va fi stabilită în ședința de astăzi a Biroului Permanent. Alături de Cupă ar putea sta și persoane din vechea conducere, dar și oameni noi.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: