Bîrcă spune că Iliuţă ameninţă cetăţenii din Turburea

Ion Bârcă, primarul din Turburea, susţine că Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor, că face campanie USL-ului ameninţând cetăţenii. Cei vizaţi au fost în special crescătorii de animale şi agenţii economici care au fost vizitaţi de directorul de la DSV. Iliuţă neagă toate acuzaţiile care i se aduc.

Primarul comunei Turburea susţine că a fost sunat de mai mulţi localnici care deţin multe animale sau societăţi comerciale pe raza localităţii care i-au spus că Ion Iliuţă, directorul de la Direcţia Sanitar Veterinară, a fost în campanie cu USL-ul şi i-a ameninţat că dacă nu votează primarul din consilierii Uniunii vor avea de suferit. „Nu este posibil aşa ceva. Au trecut la ameninţări. Până acum a fost o campanie cât de cât liniştită. USL-işti au mai creat ceva probleme la început dar s-au liniştit. A venit domnul Iliuţă şi a trecut pe la cei care au animale şi le-a spus că dacă nu votează USL nu mai primesc subvenţii că el este cel care le dă, iar agenţilor economici le-a spus că-i lasă fără autorizaţii sau riscă amenzi. Nu e posibil aşa ceva. A dat peste un om mai bazat aici în comună şi l-a scos afară din curte. Noi i-am făcut poze când intră prin magazine. Să-i fie ruşine acestui traseist politic care a fost susţinut în funcţie şi de PDL, iar acum s-a dat cu USL-ul”, declară supărat Bîrcă.

Elvis Văcaru se numără printre cei care au primit vizita lui Ion Iliuţă şi nu i se pare normal ce se întâmplă. „Eu am vite multe, am terenuri, primesc subvenţii dar nu de la Iliuţă. Eu am muncit în străinătate să fac o afacere aici în comună, iar el vină să mă ameninţe”, spune acesta.

REACŢIE

Ion Iliuţă susţine că a fost la Turburea pentru că este comuna lui natală, dar nu în campanie electorală. ”Am fost la Turburea pentru că am fost liber şi pot să fac ce vreau. Nu am făcut campanie electorală, ci m-am întâlnit cu nişte prieteni într-o spălătorie. Nu cred că este interzis”, a declarat directorul. 

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: