Biserica aflată în construcţie de 15 ani, aproape de finalizare!

Creştin-ortodocşii din satul Valea apartenent comunei Bolboşi vor avea în curând un lăcaş de cult al lor. Lucrările de construcţie sunt aproape de finalizare, după 15 ani de la demararea lor. Clădirea a fost ridicată exclusiv din fonduri de la bugetul local. Autorităţile locale speră că până la finele anului să fie pusă în funcţiune.

Veşti bune pentru cei peste 1000 de enoriaşi din satul Valea Mare. În curând nu vor mai fi nevoiţi să străbată 7 km până la cea mai apropiată biserică pentru a lua parte la slujbele religioase sau pentru diverse ceremonii, asta pentru că lăcaşul de cult ridicat chiar la ei în sat este aproape de finalizare. Autorităţile locale spun că până la finele acestui an o vor concesiona cu titlu gratuit parohiei din satul vecin Ohaba şi că rămâne pentru anul viitor să fie efectuată pictura exterioară şi interioară. Astfel, sunt şanse reale ca localnicii să poată lua parte la slujbele de Crăciun în acest lăcaş. "S-au reluat anul acesta lucrările, sperăm ca luna aceasta să fie finalizate cel puţin pe partea ce ţine de arhitectură, cu execuţia clopotniţei şi a grupului social. Avem promisiuni că până la sfârşitul lunii se va aduce catapeteasma şi mobilierul. Rămâne partea de racordare la reţeaua electrică iar pentru la anul, dacă sunt fonduri necesare, vom finaliza pictura. Noi o să avem o discuţie cu preotul să-i facem o sfinţire în prealabil pentru a fi folosită până se execută pictura, să poată ţine slujbe. Noi sperăm ca anul acesta să poată să fie pusă în funcţiune", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.

Primăria Bolboşi a alocat în 2015 suma de 70.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la noul lăcaş de cult însă din 2002 şi până acum alţi 400.000 de lei au fost alocaţi de la bugetul local pentru ridicarea lăcaşului.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: