Biserică din Baia de Fier, resfinţită de Mitropolitul Olteniei

Mitropolitul Olteniei a fost prezent duminică, 1 iulie, în comuna gorjeană Baia de Fier, unde a resfinţit biserica din parohia Grui Sohodol din Protoieria Târgu Cărbuneşti. În prezenţa numeroşilor credincioşi şi a reprezentanţilor autorităţilor locale, ÎPS Irineu a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

După cum a reieşit din actul de resfinţire, căruia i-a dat citire părintele protopop Iulian Mărgineanu de la Protoieria Târgu Cărbuneşti, biserica din Grui Sohodol a fost ridicată între anii 1993 – 1998, în locul unei capele de cimitir. Lăcaşul de cult a fost sfinţit în 1998, dar lucrările de pictură interioare şi exterioare, construirea unei clopotniţe din zid şi amenajarea curţii au fost finalizate anul acesta cu sprijinul enoriaşilor parohiei îndrumaţi de preotul paroh Simion Leonard Cărăuşu şi cu sprijinul autorităţilor locale din Baia de Fier.

„Mitropolitul Olteniei i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit la realizarea acestei sfinte lucrări şi s-a rugat Bunului Dumnezeu să le răsplătească însutit şi înmiit din darurile Sale cele bogate. Pentru implicarea deosebită în lucrarea de renovare şi înfrumuseţare a sfântului locaş, preotul paroh Simion Leonard Cărăuşu a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei”, au anunţat reprezentanţii Mitropoliei Olteniei.

Vizualizări: 3,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: