Biserica Garnizoanei Tg Jiu, fără preot de Paşti

Biserica Garnizoanei Târgu Jiu nu va avea preot de Paşti, după ce Constantin Măgdoiu a fost caterisit de Consiliul Eparhial, în urmă cu câteva săptămâni. Măgdoiu a fost găsit vinovat pentru modul în care a utilizat fondurile angajaţilor Garnizoanei Târgu-Jiu, cu peste şase ani în urmă, banii trebuind a fi folosiţi doar la ridicarea lăcaşului de cult. Nici preotul Antonică Belgiu, cel care urma să-i ia locul, nu este agreat de târgujieni din cauză că a fost implicat în mai multe delicte silvice pe vremea când era viceprimar la Fărcăşeşti. Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei spun că, în momentul de faţă, preoţii fac cu rândul pentru a se putea oficia slujbele în Biserica Garnizoanei.

Locotenent colonelul Constantin Măgdoiu a fost sancţionat de superiorii bisericeşti pe motiv că ar fi gestionat fraudulos fondurile. Acesta şi-a pierdut nu numai locul de muncă, dar şi dreptul de a mai oficia slujbe în alte biserici. După doar câteva zile de la caterisirea lui Măgdoiu, preotul Antonică Belgiu încerca să-i ia locul, însă comunitatea s-a opus din cauză că acesta a fost implicat în mai multe scandaluri, săvârşind chiar unele delicte pe vremea când a fost primar la Fărcăşeşti.
Nici până în momentul de faţă, Mitropolia Olteniei nu a desemnat un preot pentru Biserica Garnizoanei. „Domnul Măgdoiu a fost caterisit, iar părintele Belgiu a fost reabilitat şi se foloseşte biserica de dânsul până când va avea o direcţie finită. Bănuiesc că se va lămuri în timp şi problema Sfinţiei Sale. Până la ora actuală, nu s-a desemnat nici un preot pentru Biserica Garnizoanei. În momentul de faţă, protopopul vede care dintre preoţi e disponibil pentru a sluji la altarul de la bisericuţa de la Garnizoană, iar dumnealor oficiază slujbele prin rânduială”, a declarat Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Oltenia.
Potrivit oficialilor bisericeşti, problema nu se va putea rezolva până la Paşti. „Se va organiza un concurs, dar procedura va mai dura ceva timp. De exemplu, depunerea de dosare durează o lună de zile. După aceea va fi organizat un examen, fiind o biserică din oraş. Fiind o biserică de garnizoană, bănuiesc că va fi o evaluare şi din partea celor de acolo pentru preotul respectiv. Sunt mai multe etape pe care trebuie să le parcurgem. Cu siguranţă, până la Paşti nu va putea fi desemnat un preot. Este o perioadă mai specială, vine săptămâna patimilor în care avem un alt program liturgic, necesită reculegere, trebuie să fim alături de credincioşi, pentru Taina Sfintei Spovedanii şi e mai greu să se organizeze examen în această perioadă”, a precizat Ioniţă Apostolache.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: