Profesorii pichetează sediul Guvernului

Cadrele didactice din judeţul Gorj au pichetat luni şi marţi sediul Guvernului din cauza nemulţumirilor legate de legea salarizării în învățământ. Potrivit liderului de sindicat Constantin Huică, de la Gorj doar cinci profesori participă la acţiunile de pichetare, problemele fiind multiple, de la salarizare şi până la decontarea transportului.

Un număr de cinci profesori gorjeni participă la acţiunile de pichetare de la sediul Guvernului. Acţiunile au avut loc şi luni între orele 15.00 și 19.00 și vor avea loc și marţi, între aceleași ore. Profesorii speră să îndrepte atenția guvernanților și către această categorie de bugetari unde problemele sunt multiple, spun sindicaliștii.
Constantin Huică, liderul Sindicatelor Libere din Învățământ, filiala Gorj, se află și el la București și spune că profesorii vor în primul rând o salarizare corespunzătoare, decontarea transportului profesorilor de către Ministerul Educației și altfel de programe școlare. ”Am plecat cinci oameni de la Gorj, am participat și luni și participăm și marţi. Suntem nemulțumiți de proiectul acelei legi a salarizării, nemulțumiți de programele școlare, de refuzul de a permite pensionarea profesorilor cu trei ani înainte de limita de vârstă, nemulțumiți de decontarea navetei cadrelor didactice care se face tot de administrația locală și noi am solicitat să se deconteze din cheltuieli de la minister. În fiecare zi, vom fi 400 de oameni care vom picheta sediul Guvernului”, a spus Constantin Huică, lider Sindicatului Liber din Învățământ, filiala Gorj.
Profesorii spun că acțiunile de pichetare vor continua și în perioada următoare, câtă vreme aceste disfuncționalități nu vor fi eliminate de guvernanți.

Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: