Sindicaliştii Sanitas pichetează Prefectura

Aproximativ 200 de sindicalişti din cadrul Sanitas Gorj vor picheta Instituţia Prefectului miercuri, între orele 11.00-13.00. Angajaţii din sănătate şi din sistemul social au întocmit o listă de revendicări, printre solicitări numărându-se: eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, precum şi majorarea salarială cu 25% în 2016.

Primăria Târgu Jiu a avizat ieri acţiunea de pichetare a Instituţiei Prefectului. „Comisia din cadrul primăriei a aprobat solicitarea Sanitas privind pichetarea Instituţiei Prefectului pentru data de 20 aprilie, între orele 11.00-13.00, pentru circa 200 de persoane. Motivul invocat în solicitare îl constituie Legea Salarizării Bugetarilor”, a declarat Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Potrivit lui Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj, acţiunile sindicale se vor extinde până la toamnă. După pichetarea Instituţiei Prefectului, o delegaţie de la Gorj va participa la pichetările ministerelor, acţiuni care vor avea loc în perioada 9-13 mai. „Am tăcut până acum, am fost de bună credinţă, am crezut că şi Guvernul este la fel, dar prin acel proiect a dat dovadă că nu este de bună credinţă. Este singurul mod prin care putem să atragem atenţia. Am declanşat acest val de proteste, care se va întinde pe toată vara şi care cred că se extinde şi în toamnă. Miercuri vor avea loc acţiuni de pichetare a prefecturilor din întreaga ţară, însă în perioada 9-13 mai vom picheta Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor, va merge şi o delegaţie de la Gorj. Avem o listă întreagă de revendicări”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.

Vizualizări: 340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: