Biserică închisă, preot suspendat pentru consumul de alcool

Ieri dimineață, enoriașii împreună cu primarul din Roșia de Amaradia au pus lacătul pe biserica din centrul comunei. Cauza este comportamentul neadecvat al preotului, suspendat de Mitropolie în 17 mai, ca urmare a acuzaţiilor privind consumul de alcool şi comportament neadecvat.

Preotul Ion Marina slujea de zeci de ani la biserica din centrul comunei Roșia de Amaradia. Biserica a fost în pericol să se dărâme din cauza alunecărilor de teren, dar aici au fost oficiate slujbe în fiecare duminică. Ieri, acest lucru nu a mai fost posibil, pentru că preotul nu a mai avut voie să îmbrace hainele sfinte și nici să facă Sfânta Liturghie. Aceasta a fost decizia luată de superiorii preotului Marina, așa cum îl știa toată comuna.

Preotul a fost anunțat chiar înainte de slujbă că a fost suspendat. În aceste condiții, enoriașii au stabilit cu primarul să închidă biserica. „Preotul Marina a fost sunat duminică de dimineață de șefii dumnealui, chiar înainte să înceapă slujba, și i s-a adus la cunoștință că nu mai poate sluji în biserică, asta pentru că a fost suspendat din data de 17 mai. Am fost anunțat imediat de enoriași, am sunat și eu la Protoierie să cer o explicație și mi s-a promis un răspuns. Nu este normal să se întâmple acest lucru la biserica din centrul comunei, unde duminică de duminică se făceau slujbe, iar acum vor să facă preotul din Ruget prin rotație, lucru cu care eu nu sunt de acord. Până aduc un preot aici biserica va fi închisă. Eu cu enoriașii am pus lacătul pe ea”, a precizat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Preotul, acuzat că venea beat la slujbă

Preotul Ion Marina a fost suspendat în baza mai multor sesizări venite din partea enoriașilor nemulțumiți de atitudinea preotului, dar și de faptul că acest venea la slujbe în stare de ebrietate. Mai mult decât atât, preotul a fost depistat în această stare și de superiorii săi, care au decis să-l suspende. „Preotul mai consuma alcool. Știe acest lucru toată lumea și se pare că acesta a fost motivul pentru care a fost suspendat. Mai mult decât atât, am înțeles că au fost și foarte multe sesizări făcute împotriva lui de către enoriașii nemulțumiți de comportamentul părintelui”, a mai spus Liviu Cotojman.

Enoriașii, supărați că s-a închis biserica

Enoriașii din Comuna Roșia de Amaradia nu sunt supărați că a fost suspendat preotul Marina, ci pentru că s-a pus lacătul pe ușa lăcașului de cult și nu mai au unde să se duce la slujba de duminică. „Ne-am dus la slujbă degeaba, că preotul a fost suspendat. L-au dat afară. Eu cred că merita, că prea o luase razna. Venea mai tot timpul mort de beat și se purta urât cu noi, vorbea urât. Nouă nu ne e de el, că și așa a fost preot destul, să mai lase și pe alţii mai tineri, care nu au parohie, nouă ne este de biserică. Unde ne mai ducem noi acum la slujbă, că până în satele vecine e mult de mers. Trebuie să ne aducă și nouă un preot”, a spus o localnică obişnuită să vină duminica la slujbă.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: