Bisericuţă în stil maramureşean, la Turburea

Mitropolitul Olteniei va fi prezent miercuri dimineaţă la Turburea pentru a da startul lucrărilor unei bisericuţei din lemn. Este vorba despre o bisericuţă, ce va fi construită în stil maramureşean, în satul Poiana. Noul lăcaş de cult reprezintă o promisiune a primarului Ion Bârcă din timpul campaniei electorale, pe care acum o va duce la îndeplinire.

Autorităţile locale de la Turburea vor demara lucrările de construcţie a unei bisericuţe din lemn, după model maramureşean, în satul Poiana. Noul lăcaş de cult reprezintă o promisiune a primarului Ion Bârcă din timpul campaniei electorale. Edilul local spune că prin realizarea acestui obiectiv vrea să vină în sprijinul oamenilor, care sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare de la biserica existentă şi până la cimitir. „Vom face o bisericuţă din lemn în Poiana de Sus. Am vorbit deja cu cei de la Mitropolia Olteniei privind această biserică, o vom construi după modelul celor din Maramureş, să fie o arhitectură diferită de cele existente pe raza comunei. Sperăm ca în acest fel să venim în sprijinul localnicilor din Poiana de Sus care sunt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare între cimitir şi biserică, aproape 3 kilometri”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea. Lucrările de construcţie a bisericuţei din lemn vor demara odată ce Mitropolitul Olteniei va pune „piatra” de temelie. „Miercuri, va veni Mitropolitul Olteniei şi va pune piatra de temelie la construcţia bisericuţei din lemn de la Poiana. După ce se pune piatra aceea sculptată, vom începe lucrările propriu-zise. Eu îmi doresc ca în maxim trei luni să finalizăm construcţia”, a mai precizat primarul Bârcă.

INTENŢIE

Primarul Ion Bârcă intenţionează ca anul viitor să construiască o altă bisericuţă din lemn, chiar în Turburea. „În momentul de faţă, avem patru biserici pe raza localităţi, dar vreau să construiesc această bisericuţă din lemn la Poiana, iar apoi să mai fac încă una la Turburea de Sus. Şi la Turburea de Sus e o situaţie asemănătoare ca la Poiana. Anul viitor vom ridica o biserică din lemn, tot după model maramureşean, şi la Turburea de Sus”, a declarat Bârcă.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: