Bloc ANL pentru medicii din Novaci

Primăria Novaci a găsit soluția să atragă cât mai mulți medici care să lucreze la spitalul din oraș. A obținut fonduri să ridice un bloc ANL, unde le va acorda cadrelor medicale locuințe de serviciu. Blocul este deja în lucru și urmează să fie ridicat încă unul, cu aceeași destinație.

În primă fază, 20 de apartamente vor fi construite pentru medici. Toate vor avea dotările necesare, vor fi mobilate și utilate, iar medicii nu vor plăti nimic în schimb. „Avem în lucru un bloc ANL cu 20 de apartamente. M-am gândit și va fi folosit în proporție foarte mare pentru medicii care se îndreaptă spre Novaci, iar locuința este o problemă esențială. Nu avem nicio condiție către ei. Inclusiv cei care mi s-au adresat recent au spus că vor să rămână cu activitate permanentă la spitalul din Novaci și, în felul acesta, trebuie să le pun la dispoziție aceste locuințe de serviciu pe perioada cât își desfășoară serviciul în localitate”, a spus primarul Dumitru Leuștean, la TV Sud.

După ce va fi ridicat primul bloc, autoritățile au de gând să mai construiască încă unul. Este vorba de alte 20 de apartamente ce vor fi destinate doctorilor care vor veni să lucreze la o clinică de recuperare ce va fi deschisă, cu fonduri europene, la Novaci. „Sunt zece apartamente cu două camere, cinci cu o cameră și cinci cu trei camere. Sunt suprafețe utile bune și cu toate utilitățile necesare. Cred că va fi un succes pentru noi și ne mai gândim să mai construim încă unul. Inclusiv acea clinică de recuperare pe care o avem în lucru. E un proiect de circa 70 de milioane de euro. Acolo avem prevăzute încă 20 de apartamente pentru cei care ar trebui să locuiască în zona acelei clinici”, a mai explicat Dumitru Leuștean.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: