Blocurile de pe Eroilor intră în reabilitare

Opt blocuri din centrul Municipiului Târgu Jiu urmează să fie reabilitate termic începând cu luna octombrie. Au fost alocate fonduri de la bugetul de stat în valoare de aproximativ 14 miliarde de lei vechi, ce reprezintă contribuţia Guvernului de 50% din suma totală, restul fiind suportat cu sume din bugetul local şi de la asociaţiile de locatari.

Blocurile de pe străzile Unirii, Eroilor şi Popa Şapca urmează să treacă printr-un proces de reabilitare termică a faţadelor blocurilor, valoarea lucrării ajungând la 27 de miliarde de lei. Primăria Târgu Jiu a primit deja fondurile de la bugetul de stat, urmând ca în luna octombrie să fie demarate lucrările.

În această toamnă urmează să se efectueze şi recepţia celor 21 de blocuri care au fost deja reabilitate termic, potrivit lui Raul Chiriac, şef Investiţii Primăria Târgu Jiu.

Reabilitarea termica a blocurilor este suportată în proporţie de 50% de la bugetul de stat, 30% finanţare de la bugetul local şi 20% asociaţiile de proprietari. Suma estimată cu care contribuie un locatar pentru lucrările de reabilitare termică ajunge la 25 de milioane lei vechi, care poate suferi modificări după efectuarea licitaţiei.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: