Bobaru, despre retehnologizarea UM Sadu: Cred că acesta este ultimul tren

Uzina Mecanică Sadu are nevoie de bani pentru a se relansa pe piață din punct de vedere al producției de armament. O recunoaște și primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru. 70 de milioane de euro, aceasta ar fi suma necesară pentru uzină.

Suma de bani ar fi folosită pentru retehnologizare, pentru ca fabrica să fie îmbunătățită cu echipament nou și modern.  Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că există un plan de retehnologizare, iar  în perioada următoare vor fi alocați bani pentru acest lucru.

”Uzina Mecanică Sadu este o societate care încă mai are un număr mare de angajați și poate prezenta o oportunitate de dezvoltare pentru Gorj. Trebuie să conservăm ceea ce avem. Uzina are nevoie de investiții. Există un plan de retehnologizare și vor fi alocate și alte sume care vor veni tot pe majorare de capital. Din păcate, banii de anul trecut sunt necheltuiți. Sperăm că în această iarnă lucrurile se vor așeza, iar Uzina Mecanică Sadu va beneficia de acești bani, tocmai pentru a redeveni un posibil jucător în piață”, a spus Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

Edilul mai spune faptul că, în cazul în care nu se alocă acei bani pentru retehnologizare, fabrica nu va fi pe un drum bun: ”Am spus-o de fiecare dată. Nu poți să reziști fără să nu faci investiții. Din păcate, cred că suntem la ultimul tren. Dacă îl pierdem, ne putem gândi în următorii ani să pună lacătul pe fabrică. Va fi groaznic pentru Bumbești Jiu, dar și pentru zona limitrofă”, a mai spus Bobaru.

Acești bani au fost promiși în ultimii ani atât de guvernu PSD, cât și de guvernul PNL.

Vizualizări: 1,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: