Cum a "salvat" Vîlceanu 13.000 de locuri de muncă la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a prezentat, după îndelungi insistențe, planul de restructurare, cu trei scenarii luate în calcul. Cel mai optimist scenariu este acela al aprobării planului de către Comisia Europeană, ceea ce presupune că, după investiții de 3,5 miliarde de euro, complexul va rămâne în anul 2030 cu doar 4.400 de salariați, din cei peste 12.000 pe care îi are la complex. Celelalte două scenarii ar fi falimentul imediat sau lichidarea în cinci ani.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, fiind în campanie electorală, transmite însă pe pagina de socializare că acest plan de restructurarea salvează aproximativ 13.000 de locuri de muncă la complex. “Planul de eficientizare și investiții al CE Oltenia presupune o infuzie de fonduri de peste 3, 5 miliarde de euro. Acest plan înseamnă aproximativ 13.000 de locuri de muncă salvate la complex și alte mii de locuri de muncă menținute la prestatori”, a comunicat candidatul PNL.

De altfel, nu este prima dată când liberalul minimalizează efectele pe care le va avea planul de restructurare asupra CE Oltenia și asupra Gorjului. Vîlceanu a spus la diferite emisiuni că nu se închid cariere miniere și grupuri energetice, deși în planul de restructurare scrie negru pe alb că așa se va întâmpla.

Că politicienii mint în campania electorală este ceva aproape firesc în România, dar când negi o realitate evidentă riști să îți decredibilizezi și mesajele care pot avea o urmă de adevăr în ele.

Galerie foto



Vizualizări: 4,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: