Burlan admite că planul de restructurare ar putea fi aprobat... la anul

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia și aflat pe masa Comisiei Europene ar putea fi avizat cel târziu în ianuarie, anul viitor. Termenul a fost înaintat chiar de managerul companiei, Daniel Burlan, care se declară optimist în acest demers. Și totuși, acum câteva săptămâni, Burlan spunea la o dezbatere organizată de sindicate la Motru că neaprobarea acestui plan de restructurare până la sfârșitul anului înseamnă falimentul.

Daniel Burlan a explicat acum că nu vor fi întâmpinate probleme și, mai mult ca sigur, planul va fi acceptat de Comisia Europeană. Demersuri noi s-au făcut și în țară. Ministerul Economiei așteaptă aviz acum și de la Consiliul Concurenței, unde a ajuns programul de restructurare creionat pentru producătorul de energie din Gorj.

“Atunci când Comisia Europeană îți cere să notifici pentru ajutorul de restructurare, înseamnă că lucrurile sunt aproape în regulă. Ar fi venit cu completări, observații, propuneri dacă nu era în regulă. Atâta timp cât nu s-a întâmplat acest lucru, înseamnă că planul este acceptat de Comisia Europeană. Cel care dă acest ajutor de stat este statul român. Statul român urmează să notifice oficial Comisia Europeană cu planul de restructurare al Complexului. Ministerul Economiei a înaintat către Consiliul Concurenței planul de restructurare cu toate anexe în spate, Memorandumul, proiectul de acordare a ajutorului de stat și toate celelalte documente, acesta urmând ca în plenul Consiliului să dea avizul”, a declarat Burlan, la Impact TV.

Directorul companiei se declară optimist. Crede că, la sfârșitul lunii viitoare, sau cel târziu în ianuarie, Comisia Europeană va aproba acest plan și apoi va veni și ajutorul de restructurare de la statul român. „Cred că până la sfârșitul săptămânii viitoare, va fi notificată Comisia Europeană cu planul de restructurare. Practic suntem în linie dreaptă și dacă reiau ce s-a întâmplat la SNLO în 2006, când am obținut un ajutor de restructurare, exact aceștia sunt termenii. A început în februarie, când s-a aprobat ajutorul de salvare și atunci am primit decizia undeva spre sfârșitul lunii decembrie. Nu o fi sfârșitul lunii decembrie, o fi începutul lunii ianuarie, sper să avem decizia Comisiei Europene pentru aprobarea planului de restructurare”, a mai adăugat Burlan.

Acum câteva săptămâni, Sindicatul Roșiuța a organizat o dezbatere la Motru, la care a invitat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie și administrația CE Oltenia. Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților, a întrebat atunci ce riscă societatea dacă planul de restructurare nu este aprobat în acest an. Răspunsul lui Daniel Burlan a fost atunci categoric - falimentul. "Neaprobarea înseamnă falimentul, dar percepția noastră ca și companie, ca și stat, nu cred că nu va fi aprobat planul de restructurare", a fost răspunsul lui Burlan.

Vizualizări: 2,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: