CE Oltenia va putea angaja primii ucenici anul viitor

Complexul Energetic Oltenia riscă să rămână fără specialiști în producție. Cel mai mare deficit ar putea fi, odată cu valul de pensionări din minerit, la capitolul excavatoriști. Compania caută soluții să califice și alți angajați, dar nu mai este nicio firmă acreditată să facă acest lucru. Oficialii companiei își pun speranțele și în primii ucenici care sunt pregătiți la câteva licee din Gorj.

La anul, compania va putea să angajeze primii ucenici pregătiți la mai multe licee din județ cu care Complexul Energetic Oltenia a semnat parteneriate. În plus, ar putea fi implicată în pregătirea specialiștilor din minerit și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

“Avem nevoie să întinerim forța de muncă. Avem clase de ucenici. La anul va ieși prima clasă de ucenici. Vom face aceste parteneriate cu liceele din Gorj și încercăm să reluăm un vechi proiect prin care aveam parteneriat cu UCB pentru crearea unor grupe în vederea specialiștilor. Din păcate, încep să iasă la pensie și specialiști, acele cadre cu experiență”, a spus Daniel Burlan, managerul companiei.

Odată cu valul de pensionări, compania riscă să se lovească de o altă problemă. Lipsa de specialiști. „Am reluat discuțiile cu o firmă de recrutare și recalificare, reconversie a forței de muncă. Este un consorțiu care are sediul la Cernavodă. Încearcă să se acrediteze să califice și această meserie. Era o firmă acreditată doar la Reșița, care putea să califice excavatoriști. Atunci când am avut posibilitatea de policalificare, am avut în vedere ca lăcătușii, electricieni să aibă această califiare de excavatorist. Sperăm să nu avem lipsuri pe această calificare în perioada următoare. Pregătirea se va face aici. Nu avem excavatoare în altă parte”, a mai explicat Burlan, la Impact TV.

Vizualizări: 2,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: