Burlan: Sunt premise pentru majorări salariale

Managerul Complexului Energetic Oltenia le dă speranțe minerilor și energeticienilor. După ce mai mulți lideri de sindicat au anunțat deja că vor milita pentru creșteri salariale la următoarele negocieri pentru noul Contract Colectiv de Muncă, Daniel Burlan a declarat că au fost prevăzute majorări salariale inclusiv în planul de restructurare și că nu este exclus ca, anul viitor, angajații să încaseze mai mulți bani.

Anul viitor, fondul de salarii va fi mai mare decât în acest an, așa că ar putea exista orizonturi pentru creșteri salariale. „Pot să existe premise. Noi avem prevăzute inclusiv în programul de restructurare majorări, câștiguri mai mari an de an. Mai mult, dacă anul acesta am fost nevoiți să facem o rectificare a bugetului în sensul diminuării fondului de salarii cu acele surse care ne-au venit de la buget de stat, indemnizațiile pentru șomajul tehnic, la anul, acest fond se va reîntregi cu aceste sume care au fost diminuate pentru fiecare salariat în parte”, a explicat Daniel Burlan, la Impact TV.

Unii sindicaliști au anunțat deja că vor cere cel puțin 30% în plus la salariile angajaților din producție care muncesc în condiții dificile, iar media de vârstă este destul de înaintată. Alte voci din sindicate susțin că majorarea corectă ar fi chiar dublarea lefurilor pentru mineri și energeticieni.

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă vor demara în primăvara anului viitor. Compania mai numără în jur de 12 mii de angajați, dar va rămâne cu 4.400 în zece ani.

Vizualizări: 4,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: