Boc a trasat sarcini directorilor de la APIA Gorj

Premierul Emil Boc avertizează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj că nu mai acceptă nicio întârziere la plata subvenţiilor agricultorilor. În cadrul videoconferinţei care a avut loc sâmbătă la Instituţia Prefectului, Boc a transmis foarte clar sarcinile care trebuie îndeplinite. Pentru a face faţă termenelor impuse de premier, APIA Gorj a cerut sprijinul vecinilor din Olt şi Mehedinţi. La videoconferinţă a fost prezent directorul adjunct Mihai Versin, ci nu şefa Corina Dorobanţu.

Dacă până acum termenele de acordare a subvenţiei erau întârziate după bunul plac al agenţiilor, lucrurile se schimbă. Primul ministru al României, Emil Boc, le-a transmis ieri directorilor că nu mai acceptă nicio zi de întârziere la plata subvenţiilor din agricultură. Până la 31 august, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj va trebui să se încadreze şi să finalizeze controalele la cei 1400 de agricultori gorjeni, care au depus cerere de subvenţionare pe suprafeţe de teren. Cele 10 echipe antrenate în acest control de la Gorj nu vor face faţă volumului de muncă, având în vedere că este vorba doar despre muncă de teren, aşa că la Gorj sunt aşteptate patru echipe de control din Olt şi altele din Mehedinţi. Conform dispoziţiei primului ministru, până la 31 decembrie trebuie efectuate plăţile în avans agricultorilor. „Este o sarcină stabilită de premier cu ocazia videoconferinţei, pe care trebuie să o respectăm. În această perioadă la APIA Gorj se desfăşoară acţiunea de teledetecţie. Suntem în faza de control ale condiţiilor de agromediu, avem 1400 de fermieri de controlat. Verificăm dacă s-a respectat încărcătura animalieră, dacă au respectat termenele de cositură şi aşa mai departe. În cazul în care colegii noştri care ne vor sprijinii în efectuarea controalelor, nu au mai efectuat astfel de verificări, au la dispoziţie o zi două de instruire”, susţine Mihai Versin, director adjunct  APIA Gorj.

Pe anul 2010, 99% din agricultori au primit banii pe subvenţii. 30 dintre ei nu au încasat ajutoarele venite de la UE din cauza unor nereguli depistate în anii anteriori, sau a unor plăţi încasate necuvenit.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: