Boeriu are salariu de 19 milioane de lei

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc. În medie, un salariat câştigă în jur de 1000 de lei, iar după reduceri va lua aproximativ 750 de lei. „Este foarte greu. După ce ne-au tăiat începând cu anul trecut toate sporurile, acum ne ia 25 % din salariu. Noi avem copii la şcoală, pe care trebuie să-i îmbrăcăm să le luăm rechizite, trebuie să mâncăm şi noi, să plătim utilităţile şi majoritatea avem datorii la bănci. Să vă dau un exemplu concret. Este cazul meu. Eu acum am un salariu de 1000 de lei, iar după reduceri voi rămâne cu 750, în condiţiile în acre rata mea la bancă este de 1100 de lei pentru un credit ipotecar, iar banca mă sună în continuu”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj

Nici directorul DSP Gorj, Marius Boeriu, nu este mulţumit de leafă. conducerea „Nu ne putem mândri cu salariile pentru că nu avem cu ce. Eu de exemplu ca director coordonator câştig 1900 de lei, iar după reduceri am făcut un calcul şi voi lua 1400 de lei. Acesta este salariul unui director al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj”, a declarat Marius Boieriu.

Ministrul Sănătăţii a dat o dispoziţie ca toate salariile angajaţilor să fie publicate pe site-ul instituţie, lucru care nu este văzut cu ochi buni de angajaţi. „Trebuie să afişăm pe site salariile. Este o dispoziţie a Ministrului Sănătăţii şi trebuie să o respectăm. Să vadă toată lumea pe ce bani muncim noi. Ce respect şi ce prestanţă să avem în faţa altora”, a declarat Marius Boeriu. La Direcţia de Sănătate Publică nu vor fi numai reduceri salariale ci şi de personal.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: