Boeriu, chiriaş la Stănculete

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj plăteşte lunar 2.000 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă, bani ce reprezintă chiria pentru spaţiu, dar şi utilităţi. Acest lucru se întâmplă dintotdeauna, susţine directorul DSP Gorj, Marius Boeriu care caută în prezent o modalitate de a se muta într-un sediu propriu. Managerul interimar al Spitalului Judeţean, Vasile Stănculete, crede că nu e nimic anormal în a percepe chirie DSP-ului spunând că la fel se procedează şi cu celelalte instituţii care au birouri în interiorul spitalului.

Nu mai puţin de 2.000 de lei plăteşte Direcţia de Sănătate Publică lunar pentru a avea un sediu unde să funcţioneze. De fapt, atât plăteşte doar pe perioada sezonului rece, în timpul verii chiria ridicându-se circa la 1.200 de lei lunar. Acest lucru este confirmat de managerul spitalului, Vasile Stănculete. „Da, plătesc chirie, de fapt mai mult utilităţile decât chiria. Spaţiul este al Consiliului Judeţean. Spitalul plăteşte iarna 2.000 de lei şi vara cam 1.200 lei. Nu e nimic anormal, funcţionează în sediul nostru şi plăteşte chirie ca şi Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor Medicali, bancomatele, Serviciul de Medicină Legală, toţi”, a declarat Vasile Stănculete.

Boeriu: „Încercăm să obţinem un sediu propriu”

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu, spune că e foarte greu să administrezi o instituţie care are birouri răspândite în tot spitalul. Tocmai de aceea caută soluţii pentru obţinerea unui nou sediu. „Suntem chiriaşii spitalului, nu este prea normal, noi suntem o instituţie de control, normal ar fi să ne bată ei nouă la uşă dar nu se poate. Avem 10 birouri în tot spitalul, şi la etaje şi peste tot. Am unele discuţii să avem şi noi un sediu propriu şi să nu mai plătim chirii”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

CHIRIAŞI

Şi numărul celor care plătesc utilităţi Spitalului Judeţean nu se opreşte aici. Conducerea spitalului spune că acum sunt în discuţii şi cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă dar şi cu Sanepid-ul pentru plata utilităţilor. „Sunt în curtea noastră şi noi le furnizăm apă caldă şi ce mai au nevoie aşa că trebuie să plătească”, a adăugat Stănculete.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: