Bogdan Popescu a fost surprins de Energia

Cel mai bun jucător al echipei Energia Rovinari, Bogdan Popescu, apreciază că pentru el prezenţa pe prima poziţie a echipei din Târgu Jiu a fost o reală surpriză. Venit la Energia după debutul acestui sezon, într-o perioadă de criză a celor de la Rapid, pentru care a evoluat în sezonul trecut, Popescu venea practic la o echipă necunoscută. Fiind o formaţie recent promovată, nu se aşteptat în nici un caz la locul I. Acum jucătorul Energiei recunoaşte că rolul cel mai important în parcursul bun al echipei l-au avut jucătorii americani care reprezintă majoritatea la echipă.

 

Dacă pentru Theo Evans locul I nu este o surpriză pentru că el ştia de la început capacitatea jucătorilor din lot, pentru mai mulţi jucători acest loc e mai mult decât sperau vreodată. Cel mai bun jucător din lot, Bogdan Popescu, este şi el surprins deoarece a venit practic la Târgu Jiu direcţionat de conducerea federaţiei ca o ultimă şansă de a juca la o echipă mai bună decât Rpaid care se afla atunci la un pas de desfiinţare: „Este adevărat că faptul că suntem pe locul I este o mare surpriză pentru mine. Eu am venit mai târziu la Energia şi sincer chiar nu ştiam la ce să mă aştept atunci de la o echipă nou promovată. Ştiam doar că e o echipă încropită în scurta perioadă de transferări aşa că nu mă aşteptam la cine ştie ce.  Eu nu-i ştiam decât pe o parte dintre jucătorii români cu care mai jucasem, dar despre baschetbaliştii străini nu aveam nici o idée ce pot. Însă, spre marea mea surprindere, pentru că nu ştiu cum şi cine i-a adus la Târgu Jiu, s-a dovedit că a ieşit ceva foarte bun.” Popescu apreciază faptul că americanii sunt mai mult de jumătate din echipă şi fără ei nu s-ar fi ajuns aici. Primiţi bine la Târgu Jiu, folosiţi meci de meci de antrenor, aceştia s-au adaptat repede şi au dat randament: „Americanii sunt mai mult de 50 % din echipa Energia Rovinari şi dacă ei nu merg bine e greu, trebuie să recunoaştem. S-au adaptat foarte bine aici pentru că noi suntem un popor cald şi i-am primit bine. Şi ei sunt nişte băieţi extraordinari nu numai pe teren ci şi în afara terenului de joc. De asemenea pot să spun acum, că toţi jucătorii străini şi mă refer la titulari, suntem ca o devărată familie şi în teren şi în afara lui. Poate că asta a fost cea mai mare surpriză pentru mine deoarece chiar şi atunci când nu jucăm bine până la urmă am făcut o treabă bună. Mi-aş dori şi chiar cred că o să terminăm pe podium.”

Bogdan Popescu a fost prezent aseară la Gala Baschetului Românesc unde era nominalizat la titlul pentru cel mai bun jucător al anului. 

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: