Bogoi: Vor echipă în prima ligă, dar nimeni nu dă nici un leu la Pandurii!

Antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a vorbit, după meciul din ultima etapă, despre problemele financiare cu care se confruntă echipa sa, la care nu s-au mai plătit salarii de peste un an şi jumătate, şi nici un acţionar nu a mai dat nici un ban de ani de zile. Bogoi consideră că Pandurii putea ataca promovarea în acest sezon dacă îşi păstra nucleul de jucători din sezonul trecut şi era finanţată corespunzător.

Reporter: Care este situaţia acum la Pandurii, cum staţi din punct de vedere financiar?

Adrian Bogoi: În ultimul an şi jumătate, am pierdut cred că 20 de jucători foarte buni, tineri în jurul vârstei de 21-22 de ani, cu care se putea forma o echipă puternică. Dacă aceea echipă era bine finanţată, chiar anul acesta puteam ataca promovarea. Aşa trebuie să mai aşteptăm, acestea sunt condiţiile de la club, pentru că din punct de vedere financiar stăm foarte rău, poate cel mai rău din Liga 2. Nu aş vrea să fiu critic, dar cred că nu suntem nici la nivelul Ligii 3 din punct de vedere financiar, chiar cu restanţe mari la salarii, de un an sau un an jumătate. Cu toate acestea, cei care au fost la echipă, mă refer la mine, la staff-ul tehnic şi la jucători, cred că ne-am făcut datoria.

Rep.: Ce se poate face acum pentru ca Târgu Jiul să aibă din nou o echipă competitivă?

A.B.: Aşteptăm ca şi acţionarii  să îşi facă datoria, pentru că suntem unicat în lume, suntem singura echipă din lume la care acţionarii nu dau nici un ban de foarte mult timp. Îi aşteptăm să vină alături de noi, pentru că nu sunt costuri foarte mari. Toată lumea doreşte şi vorbeşte să facem o echipă bună la Târgu Jiu, văd că s-a făcut aici un stadion foarte frumos şi vor să aducem echipa în prima ligă, dar de câţiva ani la această echipă nu dă nimeni nici un leu. Poate că lumea nu înţelege acest lucru, nimeni nu a dat nici un leu la Pandurii de ani de zile.

Rep.: Şi care este soluţia, ce este de făcut mai departe?

A.B.: Sperăm totuşi ca acţionarii să vină alături de noi, pentru că, dacă vor echipă foarte bună, trebuie să o susţină şi să vină să o finanţeze. Pentru că nu scrie pe ea CS Bogoi, scrie CS Pandurii Târgu Jiu. Sau măcar să încurejeze aceşti copii, mulţi dintre ei din pepiniera proprie a clubului Pandurii. Eu îmi doresc să vină alături de ei, atât măcar, şi să îi incurajeze, şi moral dar şi material. Pentru că jucăm la nivel de seniori, nu e amatorism, toată lumea activează cu nişte contracte care trebuie plătite. Nu sunt foarte mari, nu sunt nici măcar la nivel de Liga 3, dar nimeni nu vine lângă această echipă de aproape doi ani de zile. Nimeni nu vine, nimeni, nimeni, şi tot aşteptăm procesele acelea, e posibil să fie câştigate şi e posibil să fie bani, dar până atunci ne trebuie şi nouă un fond curent cu care să putem să activăm. Pentru că de un an, un an şi jumătate, ne-a fost foarte greu, şi  nouă şi jucătorilor.

Rep.: Cum se face că, cu toate aceste probleme, aţi supravieţuit în Liga 2?

A.B.: Înseamnă că am făcut şi câteva lucruri bune la echipă, chiar dacă am fost foarte mult criticaţi în ultimul timp. Dar repet, ne descurcăm foarte, foarte greu şi nici nu ne putem compara cu nici o  echipă, nici cu echipele care au retrogradat în Liga 3. Dacă e să vorbim de ultimul adversar, întrebaţi-l pe domnul Sarcină câţi bani a cheltuit cu Energeticianul, şi câte milioane de euro a cheltuit ca să formeze o echipă, iar echipa de anul trecut a celor de la Energeticianul s-a format din FC Bihor Oradea, Energeticianul şi nouă jucători de la noi, pentru că a primit şi jucători de la Pandurii Târgu Jiu. Energeticianul a fost o echipă foarte bine finanţată dar a retrogradat în Liga 3. E foarte greu şi la nivelul Ligii 3 dar noi, fără nici un ban, asta vreau să reţină toată lumea, cu foarte mulţi jucători neplătiţi de un an şi jumătate, cred că suntem unici pe lumea aceasta, şi cu foarte puţină lume alături de noi, am reuşit totuşi să menţinem echipa în Liga 2. Eu zic că este un succes mare pentru oraşul Târgu Jiu în condiţiile în care am activat.

Vizualizări: 2,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: