Filip explică de ce a anunțat concedieri la Primăria Rovinari

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat într-un interviu la Radio Infinit de ce a luat decizia de a face concedieri la primărie și societățile subordonate, dar a vorbit și despre criteriile care vor fi aplicate.

Reporter: Sunteți primul primar care anunță concedieri în primărie, deși a mai rămas un an până la alegeri. Ce s-a întâmplat?

Robert Filip: Eu sunt un om înțelegător, dar înțeleg oamenii care vor să muncească și care sunt înțelegători. Lichelele, cei care vor să stea pe aici, să piardă timpul prin birouri, să ne piardă hârtiile și să ne consume energia nouă nu vor fi tolerați. Nu avem de ce să îi tolerăm, din cauza asta în toamnă vom face un plan de restructurări ținând cont de rapoartele pe care înțeleg că ei le-au făcut, de încălcările în ceea ce privește programul, pentru că avem un sistem de control acces cartele de care ei nu au ținut cont, și de faptul că unii nu își justifică munca, nu are rost să ținem un aparat încărcat. Preferăm să luăm banii să îi investim în alte lucruri, în terenuri de tenis, de fotbal, în investiții pentru sport, pentru cultură, în infrastructură, să igienizăm subsolurile. Avem alte priorități și nu vreau să ținem pe aici oameni care consumă banii inutil. Cred că toată lumea e sătulă de treaba asta, dar toată lumea crede că, fiind an electoral, nu se mai întâmplă nimic. Chiar în anul ăsta electoral, eu voi fi singurul care voi face restructurări.

Rep.: Cu ce dată vor fi făcute concedierile?

R.F.: În acest an, în vară, vom face o analiză, iar după aceea vom începe să luăm măsuri cu acei oameni care stau să piardă timpul de la Poliția Locală, de la firma de pază, de la serviciile deconcentrate, dar în primul rând începând cu cei din primărie. Cei din primărie vor fi prioritate, pentru că am obosit să stau eu după ei să îi verific să își facă treaba și nu mi se pare normal. Odată cu intrarea în vigoare a Codului administrativ, o să înceapă și ei să aibă răspundere.

Rep.: V-ați gândit câți oameni vor pleca acasă?

R.F.: În primă fază, între 20 și 30 de oameni vor pleca acasă.

Rep.: Vouchere de vacanță de ce nu acordați?

R.F.: Pentru că nu sunt bani. Când vor fi bani și când vor merita să ia vouchere de vacanță, le vor lua. Cred că aceste vouchere sunt un drept meritat dacă muncești. Să mă dea în judecată și vedem ce au de făcut. Până când nu vor confirma că sunt serioși și nu vor face treabă, nu voi fi de acord să semnez pentru aceste vouchere.

Rep.: Ați spus că nu sunt bani, aveți datorii?

R.F.: Datorii nu am, dar cei de la CE Oltenia ne-au blocat de patru luni de zile. Finanțele ne-au blocat aceste cote defalcate care ne reveneau nouă și nu vrem să ne blocăm mai mult decât e cazul. Cât timp conduc această primărie, eu stabilesc regulile, cui nu-i convine poate să plece acasă.

Rep.: Există riscul să vă alegeți cu conturile blocate sau să nu puteți acorda salariile?

R.F.: Deocamdată nu, dar vrem să ne ferim să ajungă salariile un procentaj foarte mare din buget, că nu ăsta e interesul nostru. Am luat și eu practicile de la investitori și am văzut că politica lor de personal este una foarte clară, ești competitiv reziști pe piață, nu ești competitiv te duci acasă.

Vizualizări: 4,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: