Filip: Sunt trimiși să bage în pământ această companie

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a comentat la Radio Infinit faptul că administrația Complexului Energetic Oltenia a raportat profit la șase luni, dar prin artificii contabile, în sensul că nu au fost cumpărate sau provizionate certificatele de carbon. În realitatea, pierderea este mai mare ca anul trecut, când a fost o pierdere record.

Reporter: De ce credeți că au raportat profit, dar în paralel recunosc că sunt pe pierderi?

Robert Filip: Prefer să nu comentez minciunile ordinare care se practică la CEO. Înțeleg că noi, gorjenii, pe lângă faptul că suntem tratați cu lipsă de respect, suntem considerați și proști. Dacă factorii politici, senatorii, deputații, cei care ar trebui să aibă un punct de vedere clar și să încerce să redreseze această situație în care ne aflăm astăzi, sunt de acord cu aceste prostii și aceste minciuni, înseamnă că sunt făptași. Eu nu vreau să fiu făptaș cu acești oameni lipsiți de orice bun simț, care mint, care au creat pierderile istorice pe care le-au creat și care își bat joc în continuare de județul ăsta. Și care ne vor lăsa pe noi ca pe ultimii proști, ei vor pleca fiecare în treaba lui și noi vom rămâne aici în colaps.

Rep.: De ce nu reacționează factorul politic?

Robert Filip: Văd foarte bine și colegii mei primari ce s-a întâmplat când CEO a trecut prin probleme de-a lungul timpului și acum la început de an cu impozitele. Și au văzut ce înseamnă ca această companie să își bată joc de primării, iar ei de fapt să facă milioane de euro din certificatele pe care le-au achiziționat la prețurile acelea exorbitante.

Rep.: Sorin Boza a recunoscut că rezultatul financiar este negativ. De ce a mai anunțat profit?

Robert Filip: De proști și crezând că noi suntem proștii lor, luându-ne de tâmpiți de fiecare dată când au această atitudine. Dacă nici acum nu ne este clar, când și cei care trebuia să îi protejeze au spus că sunt escroci și că și-au bătut joc de această companie, ne merităm locul de județ codaș și să ne întrebăm de ce este blestemat acest județ. Și toată lumea tace, ați văzut că factorul politic tace, sindicatul tace, și ziariștii tac, pentru că toți s-au bucurat să mănânce aceste oase pe care le aruncă unii din CEO. Foarte rău, pentru că atunci când va fi greu nu vor mai avea nici ce să mai fure. Când nu va mai funcționa, nimeni nu va mai avea ce să mănânce. Nu au înțeles.

Rep.: Există acest risc?

Robert Filip: Eu cred că acești oameni sunt trimiși aici cu o directivă și anume să bage în pământ această companie. Îmi pare rău că cei care ar trebui să îi controleze, organele abilitate, DNA, DGA, Poliție, Procuratură, cei care ar trebui să ia măsuri cu acești oameni nu o fac. Pentru mine e un semn de întrebare, stăm toți și ne uităm unii la alții și ăștia își bat joc de cel mai mare angajator din țara românească. Asta e lumea în care trăim.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 5,627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: