Filip: La CEO e jaf, cea mai mare pierdere din istorie

Primarul orașului Rovinari, Robert Filip, face declarații alarmante. Complexul Energetic Oltenia înregistrează cea mai mare pierdere din istorie, dar nimeni nu spune adevărul, susține edilul. Acesta a adăugat, la Radio Infinit, că, în companie, “e un jaf girat și garantat de niște cercuri de influență”.

Reporter: Cum vedeți dvs. declarațiile oficialilor companiei privind pierderile?

Robert Filip: Refuz să cred că o mare parte din presă, din sindicate, din oamenii de rând care se uită la aceste intoxicări mizerabile pe care le fac cei de la Complex nu își dau seama că sunt într-un moment în care trebuie să evităm aceste minciuni și aceste prostii ordinare pe care ni le spun ei în fiecare zi, pentru că nu poți să minți la nesfârșit. Nu ne este clar că suntem la cea mai mare pierdere din istorie a Complexului? Este clar, negru pe alb acest lucru, este clar că nu au cărbune, că nu au fronturi, că nu au investit un leu în nimic și toată lumea spune că este în regulă. Nu! E un jaf girat și garantat de niște cercuri de influență din județul Gorj care își bat joc în continuare de acest Complex.

Rep.: Ce credeți că ar trebui făcut în această situație?

R. F.: Asta e părerea mea. O simt și muncitorii de rând, doar că niște oportuniști și niște asistați social, între ghilimele, de prin sindicate, și de prin presă, și de prin oamenii care mănâncă și căpușează acest Complex de 15 ani, e clar că ei sunt acolo ca să spună lucrurile astea pentru că mănâncă bani de acolo. Eu cred că ar trebui un moment zero, restart, văzut exact ce pierderi au, cum trebuie lucrat, ce se întâmplă cu TESA asta care provoacă niște cheltuieli destul de mari și trebuie rezolvată situația cu aceste certificate. Să vină cineva care să le cumpere la momentul bun și nu să aștepte jumătate de an ca să le ia la un preț triplu ca să le fie lor bine. Asta cred eu că ar trebui făcut.

Rep.: Există soluții pentru salvarea companiei?

R. F.: Guvernul a deschis o axă prin care se pot retehnologiza, moderniza, extinde rețele pentru agent termic și atunci CEO poate să primească subvenții. Sunt soluții, dar repet, eu nu sunt plătit ca să dau niște soluții la niște neica nimeni care își bat joc de Complexul acesta. Eu sunt plătit să fac altceva și îmi fac treaba mea. Dar mă deranjează când văd câtă prostie și câtă nepăsare au unii care ar trebui să-și dea seama că, dacă mâine se întâmplă ceva, ei nu mai pot lua nici comisioanele, nici salariile, nu mai pot să ia banii ăștia, că nu mai au de unde.

Vizualizări: 3,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: