Cârciumaru explică supărarea pe ALDE: Nu am fost consultați

PSD și ALDE sunt, din nou, la „cuțite”. Motivul? Secretarul de stat care să coordoneze activitatea Complexului Energetic Oltenia. Senatorul Florin Cârciumaru s-a declarat dezamăgit, la Radio Infinit, pe partenerii de alianță că au vrut să fie schimbat Doru Vișan fără ca ei să fie consultați.

Reporter: De unde aceste disensiuni între ALDE și PSD în această perioadă?

Florin Cârciumaru: S-a discutat foarte mult pe tema conducerii, pe viitor, a Complexului Energetic Oltenia. Pe bună dreptate, domnul președinte Mihai Weber s-a supărat pentru că atunci când conducerea ALDE de la Gorj a făcut demersurile și a insistat foarte mult pe lângă conducerea ALDE de la București să ia măsura de a-l schimba pe domnul secretar de stat Doru Vișan, în sensul de a nu mai coordona activitatea Complexului Oltenia și a celui de la Hunedoara, noi, cei de la Gorj, efectiv nu am fost consultați, nu am fost întrebați, ceea ce nu este normal pentru că suntem în alianță.

Rep.: Cum s-a schimbat totul?

F. C.: Din informațiile pe care le am, știu că domnul Iordache a insistat foarte mult la șefii dânsului de la București. Sub presiunea politicului, domnul ministru al Energiei a luat această decizie, de a-i lua coordonarea secretarului de stat și de a da coordonarea domnului secretar de stat Dumitrașcu. De-asta a fost puțină supărare în dreptul domnului președinte Weber, a domnului Cosmin Popescu, a noastră, a tuturor celor din PSD, dar eu știu că ulterior domnul Weber a mai discutat cu domnul Iordache, cu doamna prim-ministru și știu că s-a revenit la decizia pe care o luase domnul ministru Anton și că nu numai că i-a dat din nou coordonarea Complexelor Oltenia și Hunedoara domnului Vișan, ci practic l-a cadonat cu întreaga coordonare peste toată producția de energie din România.

Rep.: De ce nu își asumă PSD conducerea CEO?

F. C.: La nivelul Ministerului Energiei, cei doi secretari de stat, Andrei Maioreanu și Doru Vișan au fost și sunt susținuți de PSD. În cazul actual, mai este secretarul Dumitrașcu, susținut de ALDE și ministrul este din partea celor de la ALDE. Nu ne-am asumat această responsabilitate în totalitate privind conducerea Complexului pentru că ministerul nu este în dreptul nostru și, mai departe, când am venit la guvernare, pe domnul Sorin Boza l-am găsit pe funcția de director general, iar aducerea celorlalți directori nu s-a făcut nici sub presiunea PSD, nici sub presiunea ALDE, ci domnul Boza a avut mână liberă să își stabilească echipa. Nu s-a opus nimeni când dânsul a vrut să-l aducă pe domnul Bălășoiu, nu s-a opus nimeni când a vrut să-l aducă în Directorat pe domnul Burlan. 

Vizualizări: 1,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: