Bobaru: Nu am luat nicio decizie cu privire la ce partid voi merge

Primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, a spus că nu a luat o decizie cu privire la partidul sub sigla căruia va candida în 2020. PNL l-a radiat din partid și nu va contesta decizia. Președintele PSD, Mihai Weber, l-a anunțat deja pe Bobaru ca viitor candidat al partidului său. Bobaru a confirmat într-o emisiune la Gorj TV o discuție cu Weber pe această temă, dar spune că nu a luat o decizie.

Reporter: Veți contesta decizia de excludere din PNL?

Constantin Bobaru: Nu am să contest decizia colegilor mei, pentru că este o pierdere de timp și am suficientă treabă.

Rep.: Înseamnă că nu vă mai doriți să rămâneți în PNL?

C.B.: Eu nu mi-am manifestat niciodată dorința și nici nu aveam de gând să plec din PNL, dar colegii mei au considerat că asta mi se cuvine și o să primesc cu stoicism această decizie. Din punctul meu de vedere nu cred că am greșit cu ceva, pentru că orice primar, orice om responsabil pentru urbea pe care o reprezintă și care l-a mandatat să ocupe această poziție de demnitate publică făcea ceea ce am făcut eu. Dacă cineva corect cu sine și corect cu alegătorii poate să îmi impute că am avut întâlniri cu reprezentanți ai guvernului... nu sunt eu de vină că guvernează PSD. Am avut această oportunitate să discut cu un ministru care subordonează o uzină de la Bumbești Jiu care are aproape 900 de salariați și este o fabrică cu 80 de ani de existență. Am intrat în fabrică, am vizitat fluxul de producție și la terminarea vizitei, la final ne-a spus: domnule primar, domnule director, dacă ați reușit să țineți în viață această uzină, cu tot ce am văzut aici, vă promit să o să aloc toți banii de care aveți nevoie. Iată că s-a ținut de cuvânt, UM Sadu deja a ținut primele licitații pentru primele echipamente care urmează să vină. Uzina nu a avut o astfel de finanțare de cinci milioane de euro de la înființare până în prezent. Ministrul mi-a spus la plecare că pe dânsul l-am convins, dar că peste dânsul mai este premierul și m-ar ruga să am o discuție cu acesta. Doamna Dăncilă era la Târgu Jiu și am avut acea discuție de 2-3 minute.

Rep.: Este vorba de acea întâlnire pe care Viorica Dăncilă o avea cu activul de partid în timpul campaniei electorale?

C.B.: Sigur că da. Eu nu m-am dus acolo nici să aplaud, nici să laud. Mi s-a reproșat și că am fost la conferința de presă a PSD. Păi dacă m-a chemat să spun problematica...

Rep.: Nu puteați să organizați o conferință de presă la Bumbești Jiu?
C.B.: Nu am văzut primari care țină conferințe de presă și, să mă credeți, eu nu am numere de telefon ale celor de la presă. Nu mi-a intrat în uzanță să sun eu presa, dar partidul meu, în trei ani, nu a chemat niciodată primarul din Bumbești Jiu la o conferință de presă.

Rep.: Credeți că nu ați greșit cu nimic?

C.B.: Nu are importanță de cred eu, ci ce au crezut colegii mei. Eu am reprezentat Partidul Național Liberal din 2004, sunt 15 ani. Primul mandat l-am luat în 2004 de la Mișcarea Ecologistă, am trecut imediat la PNL. Sunt patru mandate de atunci, dacă e mult sau puțin va aprecia electoratul. Eu sunt un membru de partid foarte disciplinat, dar nu sunt obedient. Știu că am fost un coleg de partid incomod uneori, pentru că eu nu sunt un aplaudac, poate asta mi-a lipsit în politică. Toate mandatele pe care le-am luat nu le-am câștigat la masa verde, toate mandatele primarului de la Bumbești Jiu sunt peste 50%. Nu am câștigat niciun mandat la redistribuire, așa că din acest punct de vedere nu am nici de ce să mă rușinez, nici de ce să plec capul în fața nimănui. Vor respecta ceea ce colegii mei au hotărât, iar timpul va arăta cine a avut dreptate. Nu sunt supărat pe colegii mei, pe majoritatea dintre ei îi respect, îi salut, avem dialog.

Rep.: Veți trece la PSD?

C.B.: Nu am avut nicio discuție până astăzi, când am vorbit în contextul unei discuții despre rectificarea de buget. Nu am luat o decizie. La un partid voi ajunge cu siguranță, pentru că o să candidez. Nu am luat nicio decizie cu privire la ce partid voi merge, dar voi face parte dintr-un partid, pentru că un primar trebuie să aibă consilieri.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: